Havet har oversvømmet Kildegårds Fiskehandel

Med åbningen på Kildegårdsvej er det fjerde butik for Hav.dk, siden de tre ejere startede op i 2010

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Efter Hav.dk overtog fiskehandlen på Kildegårdsvej 1. oktober, har flere Gentofte-borgere sparret på kilometertælleren.
"Mange af vores kunder i Torvehallerne bor her, så de har været glade for, at vi valgte at komme herud", siger kokken Henri Lee, som sammen med Tommy Lund og Kaj Hilfling står bag Hav.dk, der startede tilbage i 2010 i Torvehallerne.
Siden er de udvidet med City 2 og Kødbyen. Og nu med deres fjerde butik på Kildegårdsvej 15.
Her vil Henry Lee stå i køkkenet og tilberede delikate fiske-færdigretter.
Køkkenet var det eneste, som måtte renoveres og udbygges, da Hav.dk overtog Kildegårds Fiskehandels lokaler.
Selv om ejerne er nye, kan faste fiskekunder stadig møde et velkendt ansigt bag disken. Nemlig kokken Christian Skovsgaard.
"Det nye koncept bliver med flere færdigretter og et større sortiment. Med Hav.dk kan vi opretholde et bredere udvalg af fisk og en opgradering af skaldyr, fordi vi samarbejder på tværs af butikker, så vi ikke er nervøse for at brænde inde med ting", siger Christian Skovsgaard.

Udfordre danske vaner

Danskere elsker laks, rødspættefiletter og torsk, som Hav.dk oftest sender over disken.
Men hvis Christian Skovsgaard skulle udfordre de danske fiskevaner, så ville han pege på f.eks. kulmulen.
"Hvis folk er usikre på at afprøve nye fisk, vil de altid kunne få kyndig vejledning med opskrifter og udskæringer af Henri og jeg", siger Christian Skovsgaard.
Med nytåret og 2016 for døren er det især torsk og hummeren, som er populær blandt borgerne i Gentofte. Men et alternativ til torsken kunne ifølge Christian være f.eks. at sætte en pighvar eller helleflynder på bordet.
"Hvis man er flere, kan man sagtens servere dem hele på bordet. Hvor torsken er en meget lys og nænsom fisk, er der mere smag og fasthed i pighvaren", siger Christian Skovsgaard.
Og hvis man mangler dråber til enten fisk eller kød, vil der også være vin at købe med hjem. En anden af Christian Skovsgaards store interesser.

Publiceret 27 December 2015 19:00

SENESTE TV