Fantastisk SISU-sejr over Bakken Bears

Der var i den grad Nytårsbrag i Gentoftehallen, da bjørnene blev pelset 108-100 efter et vanvittigt basketdrama

Af
Af Ole Tradsborg

SISU bød lørdag eftermiddag velkommen i Gentoftehallen, hvor de tidligere mangedobbelte danmarksmestre fra Bakken Bears var modstandere.
Sædvanligvis er det lig med en stensikker sejr til århusianerne, men vilje, fight og god organisation ændrede på det udgangspunkt.
For med en opportunistisk indgang til opgøret, satte SISU-drengene sig nemlig på kampen fra start, og med høj energi bragte de sig foran efter første periode med 30-23.
Anden periode startede mere rodet for begge hold, mest for SISU, der skulle bruge 2 minutter på at score de første periodepoint. Midtvejs i periode blev SISU-motoren dog tændt for alvor, godt hjulpet på vej af en teknisk fejl til Bears, der var med til at booste SISUs pointkonto. Bl.a. derfor kunne SISU gå til pause med en solid føring på 53-41.
I pausen kunne den neutrale fan glæde sig over SISUs sultne tilgang, mens man undrende kunne notere sig et lidt uengageret Bakken-hold, som – måske – har fået lidt ridser i lakken efter et hårdtprøvet Champions League-eventyr med mange tæsk til følge.
Tempo, point og fortsat drama
SISU har flere gange spillet god basket mod de store hold i Basketligaen, men næsten lige så sikkert har det været, at evnerne ikke rakte til samlet sejr.
Med det i baghovedet blæste SISU til angreb straks efter pausen, hvor holdet på 3 minutter bragte scoren på 64-48. Også Bakken Bears skruede op for tempoet, men SISU fulgte flot med. Midtvejs var det 70-51, hvor SISU viste format, offensivt såvel som defensivt.
Det lignede en kampafgørelse, da SISU med 3 minutter igen af perioden var foran med hele 27 point, men efter små marginaler ved periodeudløb måtte 'nøjes' med en føring på 21 point. Inden de sidste 10 spilleminutter ville sådan en føring normalt række til sejr, men ville det række mod Bjørnene?
Det ville gæsterne i hvert fald gøre deres til at udfordre, og med en smuk 3'er fra Bakken, blev en neglebider af rang skudt i gang. Kort efter fik gæsternes Chris Christoffersen sin 5. fejl, og måtte luske ud til bænken. Derfra kunne han se sine holdkammerater komme tættere og tættere på, for allerede efter 3 minutters spil var scoren 90-75. Oliver Strøh kunne dog med en flot 3'er skabe en anelse ro på SISU-holdet, da han scorede til 98-78.
Vanvittige slutminutter
Scoren så også sikker ud med 3 minutter igen (100-83), men på ét vanvittigt minut, hvos SISU storfejlede, og Bjørnene bogstaveligt åd sig ind i opgøret, stod det pludselig 100-90 med 2 minutter igen.
Det blev en sindssyg afslutning på kampen, hvor SISU dog holdt stand, trods ultra tyndslidte nerver. Dog blev nerverne holdt helt i ro, da Tanner McGrew, Anders Haas og Allasan Touray alle scorede på hver deres to straffekast, som blev logiske konsekvenser, da Bakken med overlæg fejlede disse spillere i jagten på at hente afgørende ind.
SISU-fortet holdt dog stand, og kunne fortjent række armene i vejret til sut, da der stod 108-100 på tavlen.
Mange kan fremhæves for en basketoplevelse ud over det sædvanlig, men det er helt umuligt at komme uden om 'Mr. Triple-Double', Kyle Dranginis med sine 25 point, 12 rebounds og 13 assists. Tanner McGrew var også imponerende med 21 point, 13 rebounds og 9 assists, en enkel assist fra en triple double.
Men det er værd at nævne at SISU havde 3 spillere med  en score over 20 point.

Publiceret 08 January 2017 13:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV