Året der gik:

"Min bror var ikke langt fra Nice-massakre"

År 2016: Hvordan gik det så? Villabyerne har spurgt markante personer fra Gentofte Kommune om, hvad deres 2016 har lært dem - og hvad de ser frem til i 2017?

Maria Rørbye Rønn, DRs generaldirektør, hvad var din største oplevelse i 2016?
"Det var en kæmpe oplevelse at modtage den æres-Emmy, som DR fik ved Emmy-uddelingen i New York i november. Selv om vi er små i verden og har et mærkeligt lille sprog, så har vi i Danmark formået at skabe tv-dramatik, der bliver lagt mærke til i hele verden. I dag kender man danske tv-serier som 'Borgen', 'Forbrydelsen' og 'Arvingerne' langt uden for landets grænser."
Hvad har været den største udfordring?
"At få tid til alt det, jeg gerne vil. Jeg både løber, cykler og vinterbader. Og jeg elsker at læse en god bog. Men tiden er ikke til at nå det hele. Cykelturen til og fra mit arbejde i DR Byen, holder jeg dog stædigt fast i… Det er blevet lidt af et princip."
Hvad fik dig til at grine i 2016?
"Quizzen med Signe Molde på DR2. Denne her dygtige, smukke unge kvinde, som slipper af sted med at sige de mest upassende ting. Simpelthen fordi man ikke kan lade være med at holde af hende."
Hvad gjorde dig mest vred?
"Min bror var i Nice i juli måned, da en ung mand valgte at køre en stor lastbil ind i en folkemængde. Han befandt sig ikke ret langt fra, hvor det skete. Det var ubehageligt og gjorde mig enormt vred. Måske mest meningsløsheden."
Hvad var din bedste oplevelse i 2016?
"I år var vi så heldige, at både vores datter, søn og min gamle mor fejrede julen hjemme hos os. Vi havde nogle helt fantastiske dage sammen. Og jeg kunne ikke undslå mig en følelse af at være både enormt privilegeret og meget taknemmelig."
Hvad har du lært i 2016?
"At vores demokratier kun er stærke, så længe medierne er uafhængige, folk er oplyste og afstanden til den politiske elite ikke bliver for stor. Briterne stemte sig højst overraskende ud af EU. Og hele det amerikanske establishment, inklusive amerikanske og internationale medier, blev taget på sengen, da byggematadoren Trump vandt præsidentvalget i verdens mægtigste land. Jeg synes, det rummer en påmindelse til os alle om, at dialog og sammenhængskraft i et land er vigtigt."
Hvad ser du frem til i 2017?
"Lige nu følger jeg med i tredje sæson af 'Arvingerne'. Og så glæder mig allerede til vores næste store tv-dramaserie 'Herrens veje', som får premiere i efteråret. Den handler om tro og religion og bliver på den måde en videreførelse af ambitionen om, at de store tv-serier altid skal have flere lag og tage substantielle emner op."
Hvilken lokalsag var den vigtigste i 2016 – og hvilken var den mest ligegyldige i 2016?
"Det kan jeg ikke lige komme i tanke om på stående fod. Men jeg glæder mig til Kommunalvalget i 2017 – simpelthen fordi det aktiverer alle de lokale dagsordner og får folk op af sofaerne."

Publiceret 10 January 2017 16:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Villabyerne
SENESTE TV