Skraldemænds rute endte på Fortunvej

Alle skraldemænd på arbejde i Gentofte mandag morgen opgav at hente affald. Der var simpelthen alt for glat på Gentoftes veje. "Det kan ikke være rigtigt, at der skal blod på bordet, før der sker noget," lød det.

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Da Brian Mondrup Sørensen fra renovationsfirmaet M. Larsen mandag morgen trak håndbremsen på sin skraldebil på Garderhøjvej, fortsatte bilen med at glide ned ad bakken. Det var spejlglat.
Han begyndte sammen med sine kolleger i bilen at ringe rundt til de andre renovationsarbejdere, der var på vej rundt i Gentofte. Det viste sig, at fem allerede var faldet på fortovet på grund af is.
“Nu kan det være nok,” lød konklusionen hos alle, og kort efter, ved 9-tiden, var alle 16 skraldebiler samlet på Fortunvej.
"Vi har ikke nedlagt arbejdet, men vi kører hjem nu. Vi kan ikke arbejde under de her forhold", lød det fra Brian Mondrup Sørensen, der har arbejdet for M. Larsen i 12 år og har kørt med affald i Gentofte i otte år.
"Vi vil gerne passe vores arbejde, men det her er for farligt. Det har været et problem i mange år. Hverken borgerne eller Gentofte Kommune salter nok... det er simpelthen for dårligt, for de har haft hele weekenden til at salte i," sagde han til Villabyerne. Og fortsatte: "Det kan ikke være rigtigt, at der skal blod på bordet, før der sker noget."
Er det et problem, der gør sig gældende andre steder end Gentofte?
"Det er også et problem i andre kommuner, men det er størst i Gentofte."
Det er nyt for den nytiltrådte park- og vejchef i Gentofte Kommune, Henning Uldal, at problemerne med isglatte veje skulle være særlig stort i Gentofte. Han ærgrer sig over, at skraldefolkene følte sig så utrygge mandag morgen.
"I morges (mandag morgen, red.) vurderede vintervagten, at isen ville forsvinde med det tøvejr, DMI havde lovet. Man kan diskutere, om det var en rigtig vurdering. Set med skraldefolkenes øjne var det jo nok en forkert vurdering. Det vil hver gang være en menneskelig vurdering. Det kan da godt være, at vi hellere skal køre ud en gang for meget end en for lidt, når der er tvivl. Men vi kan jo alligevel ikke være alle steder kl. 7 om morgenen. I øvrigt blev der heller ikke kørt ud fra nogle af vores nabokommuner, kan jeg oplyse," siger Henning Uldal.
Gentofte Kommune kører på hovedruter og de trafikførende veje på skæve tidspunkter, men på villaveje kører de kun i almindelig arbejdstid, det vil sige fra kl. 7 om morgenen på hverdage.
Det er grundejernes ansvar at holde fortovene ryddet for sne og is. Så hvis skraldemanden, eller postbudet for den sags skyld, falder og slår sig, er det grundejeren, der bliver holdt ansvarlig.

Brian Mondrup Sørensen fra M. Larsen er vred over de arbejdsforhold, han og hans kolleger bliver udsat for i Gentofte. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Brian Mondrup Sørensen fra M. Larsen er vred over de arbejdsforhold, han og hans kolleger bliver udsat for i Gentofte. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Publiceret 10 January 2017 09:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Villabyerne
SENESTE TV