Nyåbnet:

Nye hænder til fødder

Stine Lilja har med sin gamle studiekammerat Regitze Kragh overtaget fodklinikken på Søborg Hovedgade 29

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Efter 15 år i grillbaren på Gladsaxe Trafikplads, hvor Stine Lilja arbejdede sammen med sin mand, valgte hun at starte et nyt kapitel.
"Han er ældre end mig, så da han valgte at gå pension, tog jeg beslutning om at uddanne mig til fodterapeut. Det var håndværket og patientkontakten, som tiltrak mig. Og at man hurtigt ser resultatet af sit arbejde og kan sende nogle fine fødder ud ad døren. Det giver en skøn følelse af at gøre en forskel," siger Stine.
Juni 2016 stod hun som nyudklækket fodterapeut, men allerede inden sidste eksamen havde hun taget kontakt til fodklinikken på Søborg Hovedgade 29, som ejeren efter godt ni år havde sat til salg.
"Jeg tænkte, hvorfor ikke være modig og frisk og købe den. Jeg er selv fra Søborg, så jeg kender området rigtig godt," siger hun, som den 1. august 2016 overtog nøglerne og kunne skrive statautoriseret fodterapeut på visitkortet.

Lokket sin makker med

Men Stine skal ikke stå alene i klinikken. Hun har lokket Regitze Kragh med, hendes gamle studiekammerat.
"Vi var makkere hele vejen igennem, så det lå bare i kortene, at vi skulle arbejde videre sammen bagefter. Så var det jo heldigt, at hun også fulgte med," siger Stine.
"Nu slipper du ikke af med mig," siger Regitze, som selv bor i Hellerup.

Fra venstre ses Stine Lilja og Regitze Kragh, som med den nye klinik byder alt fra kosmetik til smerter velkommen. Foto: Kathrine Albrechtsen

Fra venstre ses Stine Lilja og Regitze Kragh, som med den nye klinik byder alt fra kosmetik til smerter velkommen. Foto: Kathrine Albrechtsen

Fra kosmetik til smerte

Mange af klinikkens gamle kunder er blevet i kartoteket, hvilket de to nye selvstændige fodterapeuter er glade for.
"Men fodklinikken er ikke kun for gamle mennesker med dårlige fødder," siger Regitze.
Udover de faste behandlinger af diabetespatienter og gigtpatienter, kommer der også alt fra nedgroende negle til sportsmænd med ekstra hård hud.
En dag trådte en kommende gom ind, der havde siddet på caféen overfor og skrevet bryllupstale. Traditionen med sokken, der bliver klippet af, fik ham til at komme ind og få ordnet fødderne, fortæller de to fodterapeuter.
Og en mand, som skulle ud og vandre, var forbi for at få råd og vejledning i forhold til forebyggelse af fodsvamp og vabler.
Den slags kunder så de to kvinder gerne flere af.
"Vi ville egentlig ønske, at flere ville forkæle deres fødder, men det er meget grænseoverskridende for folk. De vil hellere gemme dem væk i sokker og sko," siger Stine.
Regitze nikker:
"Selvom det er blevet meget populært at passe på sig, er folk stadig flove over deres fødder, som mange mener er grimme, klamme og lugter. Så der er virkelig en intimgrænse, der bliver overskredet, når de smider skoene, Det handler meget om at skabe tillid, når man er fodterapeut," siger hun.

Moderne og åben klinik

Stine og Regitze har med deres nye klinik ønsket at skabe en mere moderne og åben klinik, hvor der er plads til alt fra kosmetik til smerte.
'"Ligesom man går til tandlæge, er det også vigtigt at passe på sine fødder, som bærer rundt på os hver eneste dag. Det gør ikke ondt at komme her. Det er rigtig rart og hyggeligt. Vi har to damer, som ligger på hver deres briks og sludrer, imens vi ordner deres fødder og lægger neglelak. I bund og grund handler det jo om velvære," siger Stine.

Publiceret 14 February 2017 15:00