Basketball er også for mødre

En aften om ugen trækker en lille gruppe SISU-mødre i træningstøjet for at få sjov og motion til at gå op i en højere enhed. Vi var med til træning og kunne ved selvsyn konstatere, at basketball bestemt også er for mødre

Af
Af Katrine Weikop

Hvis du tror, at basketball kun er noget for meget høje ungdoms- og elitespillere, kan du godt tro om igen. I hvert fald, når det gælder SISU.
For selvom klubben er en af landets største og mest medaljevindende klubber, favner den bredt og tilbyder kvalificeret træning til alle aldre og spilleniveauer. Det er holdet for SISU-mødre et godt eksempel på.
Her spiller for tiden 18 friske kvinder mellem 29 og 50 år. Nogle har spillet basketball som børn eller unge, mens andre er startet uden andre forudsætninger end at have set sine børn spille.
“Det er fedt, at SISU ikke kun fokuserer på elite og ungdom, men også har et hold for sådan nogle glade amatører som os,” siger Christina Niegel, en af spillerne på SISU's mødre-hold. Hendes søn har spillet i klubben i flere år, og da hun for nylig blev spurgt, om hun ikke ville med på mødreholdet, besluttede hun sig for at kaste sig ud i det.
“Det er rigtig hyggeligt at have sporten til fælles med Christoffer, og det har allerede givet mig en meget bedre forståelse for spillet,” fortæller Christina, inden hun løber ud på banen i den nye Gentoftehal, hvor de andre spillere og træneren Anne Charlotte Glahn allerede står klar.
“Ud over at lære noget om sporten, så man forstår hvad ens børn render rundt og laver, handler det mest af alt om at have det sjovt og få noget motion,” fortæller Anne Charlotte Glahn.
Og motion, det får de. Efter 20 minutters intens opvarmning må Helle Bo Olsen, den nyeste på holdet, tage en lille timeout.
“Det er viiiildt hårdt,” siger hun stakåndet, og sætter sig lidt på bænken. “Men det gode er, at man ikke tænker på, at det er motion, fordi det er så sjovt.”
Hun tager en slurk vand og tørrer sin fugtige pande.
“Jeg vil helt sikkert fortsætte, hvis de andre ikke synes, jeg er helt håbløs,” griner hun og løber tilbage for at fortsætte træningen.

Går til stålet

Den sidste halve time spiller de kamp. Og de går til den.
'Få den rebound', og 'husk håndleddet', lyder det ind i mellem fra Anne Charlotte Glahn, der løber rundt mellem spillerne og agerer dommer og træner på en og samme tid.
Stemningen er god, og når spillerne ind i mellem får bolden i kurven, jubler de højt og high-fiver begejstret.
“Det er virkelig fedt, at klubben tilbyder så kvalificeret træning til alle, også os, der bare spiller motions-basket. Jeg har spillet på holdet i 5-6 år, og det er helt klart, fordi vi har så dygtig en træner,” siger Marie-Claire Reffs, en af de garvede spillere på holdet.
Og det er der bred enighed om. Anne Charlotte Glahn beskrives som en ildsjæl, der ud over at være holdets træner i over 10 år, selv har spillet basketball og været aktiv i SISU i over 30 år.
“Jeg elsker basketball og vil så gerne give noget af den glæde, jeg har ved spillet videre,” fortæller Anne Charlotte, da kampen er slut.
Og det ser ud til, at hun lykkes med det, for da kvinderne efter halvanden times træning forlader hallen, med røde kinder og fugtigt hår, ser de alle sammen ret glade ud.

Sjov og motion går op i en højere enhed på SISU’s mødrehold. Næstsidste række, midt for, sidder holdets træner Anne Charlotte Glahn.

Sjov og motion går op i en højere enhed på SISU’s mødrehold. Næstsidste række, midt for, sidder holdets træner Anne Charlotte Glahn.

Publiceret 01 March 2017 12:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV