“Jeg elsker at springe ud i noget mærkeligt”

Tidligere tjener kombinerer blomsterbinderi med vinsmagning under navnet Frk. B

Af
Signe Haahr Pedersen

Døren går op hos Frk. B. Blomster, og en kvinde stikker hovedet ind.
“Jeg ville bare lige sige hej!” råber hun, vinker og er videre.
Kristina Bengtson smiler.
“Jeg går op i at have stamkunder,” siger hun.
Som tidligere tjener på flere Michelin-restauranter har Kristina Bengtson et særligt fokus på at holde servicen høj i sin nye blomsterbutik og vinbar på Strandvejen 136A.
“Det er ikke så svært at gøre hinanden i godt humør. Jeg tror på karma - at det, du giver, kommer igen. Og folk, de snakker sammen og kommer igen, hvis de er blevet behandlet godt,” siger hun.
Interessen for både vin og flora blomstrede, mens Kristina arbejdede som tjener. På et tidspunkt begyndte hun at stå for at lave blomsterdekorationerne til bordene på hendes arbejdsplads, og snart stod hun hjemme i sin stue og bandt buketter og flettede stilke til forskellige fine spisesteder og bryllupsfester. Nu kombinerer hun sine to interesser i sin helt egen butik.
“Jeg elsker at springe ud i mærkelige ting. Det er mærkeligt at have en blomsterbar. Det kan godt være svært for andre at forstå, at det hverken kun er blomster eller vin, og at jeg kun har fire siddepladser,” siger Kristina Bengtson, der mener, at de to ting har meget tilfælles.
“Det her med, at det er noget levende. Det er noget levende, der udvikler sig og modnes. Det er lige så smukt at se en blomst springe ud, som det er at se en vin. Man har noget i hænderne, som naturen har skabt.”

Publiceret 17 March 2017 11:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Villabyerne
SENESTE TV