Morten Løkkegaard:

“For tidligt at tale om mærkesager”

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Morten Løkkegaard, hvorfor vil du sidde i Kommunalbestyrelsen i Gentofte?
“For det første har jeg boet i kommunen i snart 20 år, og det har i alle årene ærgret mig, at Venstre ikke var større i Kommunalbestyrelsen. Med den størrelse, partiet har nationalt, vil det kun være naturligt, at vi står stærkere lokalt, og at vi på den måde kan sætte nogle flere liberale aftryk på beslutningerne i Gentofte Kommune. Det vil jeg gerne give en hånd med for at opnå. For det andet vil jeg gerne bygge bro fra Europa til nationen og kommunerne. Nu har vi i 40 år brugt mange kræfter på at integrere Danmark i EU, nu kunne vi passende bruge nogle kræfter på at integrere EU i Danmark.”
Hvordan forestiller du dig, at du kan opnå det fra en plads i Kommunalbestyrelsen?
“Dels vil det give mig en platform til at brede viden og erfaringer fra EU ud til offentligheden. Og dels vil jeg sidde med nogle sager lokalt, der vil give mig en bedre forståelse af, hvad der optager danskerne tæt på. Det kan jeg kun blive en bedre EU-politiker af, så det virker begge veje.”
Er det ikke bedre at fokusere sine politiske kræfter i stedet for at sidde to steder?
“Der er ikke nogen, der kan sige om mig, at jeg ikke arbejder en vis legemsdel ud af bukserne i Europa-Parlamentet. Og baseret på de grundige samtaler, jeg har haft med Venstre i Gentofte, så er jeg sikker på, at jeg nok skal finde tid og kræfter til det kommunalpolitiske arbejde. Jeg har altid troet på, at hvis du skal gøre noget, så skal du gøre det helhjertet.”
Det kan til tider være svært at få øje på nuancerne mellem de fire budgetpartier i Gentofte, er du ikke bange for, at det bliver lidt kedeligt at sidde i Kommunalbestyrelsen?
“Jeg kommer fra en konsensuskultur i EU, hvor vi gør os umage med at få skubbet en masse solid lovgivning igennem. Jeg er ikke optaget af, om nogen synes, det er kedeligt. Jeg er optaget af resultater. Gentofte er en veldrevet kommune, men kan vi få sat nogle liberale aftryk? Det vil være mit fokus.”
I visse sager, f.eks. fremtiden for Charlottenlund Slotshave, virker det som, at de fire budgetpartier opererer en bloc. Og man kan spørge sig selv, om Venstre i Gentofte virkelig mener, at der skal bygges ungdomsboliger på slottet?
“Jeg vil ikke dagen efter, at mit kandidatur er meldt ud, gå ind i konkrete politiske diskussioner. Jeg vil bare sige, at den politiske realitet i Gentofte jo er, at de konservative sidder med et absolut flertal. Det er den politiske realitet, vi skal navigere i.”
Hvad vil være dine politiske mærkesager i Gentofte?
“Det er også for tidligt at tale om mærkesager. Jeg vil bruge sommeren sammen med resten af Venstre i Gentofte på at udarbejde et slagkraftigt valgprogram.”

EU-parlamentarikeren Morten Løkkegaard er Venstres joker til kommunalvalget. Her ses han ved sit skrivebord i Strasbourg.

EU-parlamentarikeren Morten Løkkegaard er Venstres joker til kommunalvalget. Her ses han ved sit skrivebord i Strasbourg.

Publiceret 18 May 2017 12:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV