Prins Henrik overrakte støtte til Lukashuset

Danmarks første børne- og ungehospice, Lukashuset på Sankt Lukas Stiftelsen, modtog onsdag på Københavns Rådhus Lionsprisen på 312.000 kroner fra de danske Lions Clubber

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Det var en af den slags gaver, der varmer godt i kassen, som hospicechef Thomas Feveille modtog onsdag på Københavns Rådhus.
Han modtog nemlig en check på 312.000 kr. fra de danske Lions Clubber, for Lukashuset var blevet valgt som modtager af Lions Pris 2017.
”I Lukashuset er vi utroligt glade for at modtage Lions Pris 2017. Pengene skal bruge til udstyr og møbler, som giver hele familien mulighed for at være til stede, når et alvorligt sygt barn indlægges. Vi ved, hvor meget det kan betyde for familieliv og livsudfoldelse. Børnehospice bliver i modsætning til voksenhospice ikke finansieret af regionerne. Derfor er vi afhængige af gaver og støtte,” fortæller Thomas Feveile, der fik checken overrakt af Prins Henrik.
Prisen uddeles af Lions Danmark, der har 100 års jubilæum i år. Det er en privat hjælpeorganisation, der støtter humanitære formål. Organisationen består af lokale klubber med frivillige personer, der arrangerer aktiviteter, hvor overskuddet går til humanitære og kulturelle formål.
Prisen uddeles hvert år i juni, og det er de lokale klubber, som indstiller prismodtagerne. Det var Lions Silkeborg Theodora, der sammen med Lions Club i Køge havde indstillet Lukashuset til årets pris.
Lukashuset blev åbnet på Sankt Lukas Stiftelsen som det første børne- og ungehospice i Danmark i november 2015. Det drives fortsat primært af donationer og fondsmidler.

Publiceret 09 June 2017 17:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV