SISU dropper at spise kirsebær med de store

Basketballklubben SISU har valgt at trække både deres herre- og damehold fra eliten. En stolt æra er dermed slut

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Det er en af Danmarks største og mest vindende basketklubber gennem tiden, der onsdag aften meldte ud, at nu er det slut. Med titler og elitesatsning.
For SISU, der siden stiftelsen i 1954 har haft en klar ambition om at være med i toppen af dansk herre- og damebasket, har valgt at trække sine hold fra både Basketligaen og Dameligaen.
Hvorfor klubben ikke længere vil stræbe efter det højeste niveau inden for dansk basketball, fremgår af den udtalelse, de har lagt ud på deres Facebook-side:
“SISU Basketball er nu nået til det punkt, hvor vi ønsker at prioritere anderledes. Toppen af dansk basketball har gennemgået en stor udvikling de seneste par år, hvor niveauet er blevet løftet betragteligt i kvalitet og opsætning. Desværre er meget af den udvikling baseret på udenlandsk talentmasse, hvilket har genereret et stadigt stigende behov for at investere i både danske og udenlandske spillere. Vi mener ikke det harmonerer med vores selvopfattelse som en frivilligt drevet forening,” skriver bestyrelsen, der samtidig sender en tak til “vores spillere, stab og frivillige kræfter for den store indsats.”

En forståelig beslutning

I Basketligaen bliver nyheden om SISU's exit fra elitearbejdet modtaget med stor tristhed af forretningsfører Rasmus Winkel, men ikke med overraskelse.
“Jeg er rigtig ked af SISU's beslutning, men jeg kan godt forstå den. Ligaen har flyttet sig så meget de senere år, så det er svært at være med som frivillig forening. Toppen af dansk basket er blevet professionaliseret og kommercialiseret. Det budget, SISU havde i den netop overståede sæson, kunne måske have rakt til en titel for tyve år siden, men ikke i dag. Det kræver et budget på i hvert fald tre gange det, SISU havde, for at kunne spille med i toppen. Og det kræver en helt anden organisation med fuldtids ansatte,” siger Rasmus Winkel.
Er der ikke fare for, at det går ud over bredden, hvis man trækker sig fra eliten? Så har de unge jo ikke længere et mål at sigte efter?
“Ikke nødvendigvis. HVis du ser på Falcon, der traf samme beslutning for tre år siden, så er de gået fra at have 200 medlemmer til nu at have 800 medlemmer.”

Publiceret 15 June 2017 10:45

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV