SF savner den grønne farve

SF røg ud af Kommunalbestyrelsen i 2013. Nu har de valgt fem kandidater, der vil sætte miljø på dagsordenen og få partiet tilbage i varmen

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Venstrefløjen i Gentofte ændrede markant udseende ved kommunalvalget for fire år siden.
For mens Enhedslisten stormede ind med 2.198 stemmer - en fremgang på 1.450 stemmer i forhold til valget i 2009 - så røg SF helt ud af Kommunalbestyrelsen.
Partiet fik kun 1.476 stemmer, hvilket var en tilbagegang i forhold til valget i 2009 på 1.765 stemmer. En bitter pille for partiet i almindelighed og for partiets spidskandidat Brigitta V. Rick, som havde siddet i Kommunalbestyrelsen siden 2006, i særdeleshed.
Den bitre pille har dog langt fra taget hendes appetit på lokalpolitik, for hun stiller atter op som partiets spidskandidat.
Brigitta V. Rick, hvorfor skal du og SF ind igen?
“Det skal vi, fordi miljøet fylder alt for lidt i den politiske dagsorden i Gentofte. Det virker faktisk som om, at miljøet er helt fraværende. Jeg savnede fuldstændig indsatser på miljøområdet ved budgetforliget i 2016. Et lille eksempel på noget, som klart skal rettes op, er affaldssortering. I dag må alle etagebyggerier i Gentofte selv vælge, om de vil være med i en affaldsordning. Det burde da være obligatorisk, og alle ville spare på det. For hver restaffaldscontainer en etageejendom erstatter med en genbrugscontainer sparer ejendommen 15.000 kr. om året.”
Hvordan lyder din analyse af den politiske kultur i Gentofte i de seneste fire år?
“Det er noget af en flertalsblok, vi har i Gentofte. Jeg ser ikke længere noget samarbejde på tværs af partierne. Mit ønskescenarie er, at SF kommer ind sammen med både Alternativet og Enhedslisten. Så kan jeg ikke forestille mig andet end, at vi får en mere samarbejdende kommunalbestyrelse. Det er positivt, at der bliver nedsat opgaveudvalg med inddragelse af borgere, men jeg synes desværre, det ser ud til, at det kun er Tordenskjolds soldater, der er med i dem. Det kan blive meget bedre. Det bør handle om at inddrage dem, der har ressourcer og indsigt, og inddragelsen bør kunne foregå på mange flere måder, så de, der ikke ikke kan møde fysisk, også kan bidrage.”

Mærkesager klar

SF i Gentofte har formuleret otte mærkesager, som de vil kæmpe for, hvis de får en eller flere kandidater valgt.
Udover større åbenhed og borgerinddragelse, så drejer det sig om oprettelse af kultur- og medborgerhuse, gratis psykologhjælp til unge under 25 år, Gentofte som CO2-neutral kommune, ud med al mikroplast, bedre normeringer i daginstitutioner og skoler, krav om socialt ansvar i alle kommunale kontrakter og endelig fri adgang til kysten.
“Alle skal have glæde af vores smukke omgivelser. Derfor er det en gammel, men desværre stadig aktuel mærkesag for SF, at sikre alle borgere fri adgang til vores kyst via en kyststi fra Hellerup til Charlottenlund,” siger Brigitta V. Rick.

De stiller op for SF til kommunalvalget
Brigitta V. Rick
John Andersen
Dina Wildt
Jens Ahm
Peder Larsen

Brigitta V. Rick savner grønne aftryk på den politiske dagsorden i Gentofte. PR-foto: William Vest Lillesøe

Brigitta V. Rick savner grønne aftryk på den politiske dagsorden i Gentofte. PR-foto: William Vest Lillesøe

Publiceret 04 July 2017 11:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV