Opråb til strandgæster:

Drop badedyrene

TrygFondens Kystlivredning advarer badende strandgæster mod revlehuller og oppustelige badedyr

Badegæster, der driver til havs, er hvert år årsag til, at livredderne må i aktion og hente personer tilbage på land.
Derfor er der et par gode forholdsregler, der er værd at kende inden badeturen i fralandsvind.
“Det kan ende rigtig galt, hvis man driver ud fra kysten og ikke selv kan komme tilbage. Det simple råd er derfor helt at undlade at tage badedyr, luftmadrasser og andet oppusteligt udstyr med i vandet, når der er fralandsvind,” siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, i en pressemeddelelse.
Når der er pålandsvind kunne man måske tro, at der ikke er nogen fare på færde, da man ikke kan drive ud fra kysten. Men faktisk er det ved pålandsvind, at man skal være særlig opmærksom på revlehuller.
“Ved pålandsvind kan der være store bølger, som er sjove at lege i, men der er fare for at blive væltet omkuld af deres kraft. Bølgerne skaber også stærk strøm, og man kan blive fanget i et revlehul. Hvis man bliver fanget i strømmen skal man ikke kæmpe imod. Søg hurtigst muligt til siden, og svøm ind mod land med bølgernes hjælp,” siger Anders Myrhøj.
Trygfondens Kystlivredning stod i sidste uge (uge 27) for seks førstehjælpsaktioner ved Bellevue og Charlottenlund Strand.

srj

Se, hvordan man redder sig ud af et revlehul på www.respektforvand.dk. Pressefoto

Se, hvordan man redder sig ud af et revlehul på www.respektforvand.dk. Pressefoto

Publiceret 11 July 2017 07:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV