Koldblodige Louise:

Sådan hjalp hun politiet med at fange indbrudstyv

Af
Af Jacob Nielsen

43-årige Louise Pii fra Gentofte var en mandag i oktober sidste år den altafgørende hjælp for politiet, da en indbrudstyv var på spil om morgenen på Høeghsmindevej. Takket være Louises indsats blev tyven nemlig fanget og fik fire måneders fængsel for to indbrudsforsøg og et indbrud.
"Jeg stod og kiggede ud af mit køkkenvindue, da jeg så en mistænkelig person ovre på den anden side hos genboen. Da han gik derfra, så tog jeg min mobiltelefon og fulgte efter," fortæller Louise, som, sammen med en række andre borgere, var til dusøroverrækkelse på politigården i Helsingør fredag i sidste uge.
Louise tog diskret et billede af gerningsmanden med sin mobiltelefon og fulgte forsigtigt efter ham, samtidig med at hun kontaktede politiet. Hun mistede ham af syne, men mødte ham igen senere og ringede igen til politiet. Hun sendte også billedet af gerningsmanden til en patruljevogn i området, og på den måde lykkedes det patruljen at finde frem til tyveknægten, som blev anholdt.
I Nordsjælland er man hårdt plaget af indbrud, og derfor er hjælp, som den Louise ydede, guld værd for politiet. Det fortalte politidirektør hos Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow, ved dusøroverrækkelsen.

"Det her er et meget godt eksempel på noget, som vi er meget afhængige af, når det gælder indbrud, som er den største kriminalitetsudfordring i Nordsjælland - nemlig et tæt og aktivt samarbjde med borgerne. Vi fanger bedst indbrudstyvene, når vi får nogle gode tip, som det Louise kom med her," sagde Jens-Christian Bülow.
Han understregede dog, at det er vigtigt, at man som borger ikke bringer sig selv i fare i disse situationer.

Louise Pii var ikke bange, da hun i jagten på retfærdighed fulgte efter og fotograferede en indbrudstyv. Men hun holdt sig på fornuftig afstand, fortæller hun.

Louise Pii var ikke bange, da hun i jagten på retfærdighed fulgte efter og fotograferede en indbrudstyv. Men hun holdt sig på fornuftig afstand, fortæller hun.

Publiceret 23 August 2017 14:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV