Dansk Folkeparti vælger ny spidskandidat

Kronprinsessen i Dansk Folkepartis lokalforening i Gentofte, Rita Rahbek Russell, har overtaget Henrik Thorups plads

Af
Af Kathrine Albrechtsen

kv17 Trods Dansk Folkeparti aldrig har været repræsenteret i Gentofte Kommunes kommunalbestyrelse, har partiet en tro på, at det i år vil ske.
Det fortæller formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Gentofte, Henrik Thorup.
“Vi ændrer ikke holdninger, så alle ved, hvad vi står for. Så det er op til vælgerne, hvem de har tillid til, når de sætter deres kryds. Men det er jo lidt vanvittigt, at vi ikke kan få ét mandat, når vi er landets næststørste parti. Sidste gang kørte vi en fantastisk valgkamp, men der er en borgmester-effekt i kommunen. Hans Toft er meget populær, og fordi Dansk Folkeparti og de Konservative ikke ligger så langt fra hinanden, så stemmer folk på ham i stedet. Men mange kommer op til mig og siger, at de stemmer på Dansk Folkeparti til Regionsrådet,” siger han.

Ny spidskandidat

Og Regionsrådet i Region Hovedstaden, hvor Henrik Thorup sidder som medlem, er netop årsagen til, at han har overladt sit spidskandidatur til Rita Rahbek Russell.
“Vi har haft meget udskiftning blandt vores fire medlemmer i Regionsrådet, så jeg har rigeligt at se til og koncentrerer mig fuldt ud om det nye hold. Valget faldt på Rita, fordi hun som næstformand i lokalforeningen i lang tid har siddet som kronprinsesse. Hun er en stabil dame, som er klar til at tage udfordringen,” siger Henrik Thorup.
65-årige Rita Rahbek Russell har tidligere været kommunalbestyrelsesmedlem i Ballerup, hvor hun kom ind i 1997 og sad i fire år i Socialudvalget og Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, samt i Kommunernes Landsforening i fire år.
Privat er Rita Rahbek Russell gift og bor med sin mand i Dahlénsstræde. De har fire børn sammen samt fire børnebørn.

DF har rent bord

Nogle af de sager, som Dansk Folkeparti vil tage op, er ikke overraskende placeringen af flygtninge. Henrik Thorup er især utilfreds med flygtninge på Gentofte Hospital.
“Dansk Folkeparti har rent bord, da vi stemte nej til overhovedet at placere flygtninge ud i kommunerne. Det stemte Hans Tofts egne partifæller derimod ja til. Og så vil en af vores sager også være kapellet på Gentofte Hospital, hvor man har sagt ja til at renovere det, så den ene del bliver for kristne og den anden for muslimer. Dansk Folkeparti vil ikke finde sig i, at vi er ligestillede med muslimer. Det er vi ikke. Vi er et kristent samfund.”

DF's 7 kandidater:
1. Rita Rahbek Russell
2. Henrik Thorup
3. Tina Wittendorf
4. Jesper Villadsen
5. Anne Birgitte Lundquist
6. Tove Poulsen
7. Connie Søegaard

Publiceret 08 September 2017 14:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV