DEBAT:

Det nye Gentofte

Ove Lund, Damtofte Søndre Stræde 6, Charlottenlund

Gentofte står ved en skillevej. Som borgere skal vi snart til valgurnerne. Vi skal vælge, om vi fortsat vil have det konservative flertalsstyre, vi her i kommunen har haft i generationer eller vi vil prøve at gå nye veje.

Vælger vi den kendte vej, ved vi, hvad vi får: En stabil, men meget lidt dynamisk kommunalbestyrelse; et nærmest oligarkisk flertalsstyre, der lytter meget lidt til andre end dem, man i forvejen er enig med; en ret enerådende borgmester, der først og fremmest ser kommunen som en stat i staten med ret lille forståelse for, at vi alle er borgere i Danmark - også dem der bor udenfor kommunegrænsen.

Hvis vi vælger den anden vej, nemlig at stemme på de partier, der ikke er konservative eller konservative vasaller vil det indebære en ny dynamik i den måde, kommunen bliver ledet på: flere konkurrerende opfattelser af hvilke løsninger, der tilgodeser borgerne og kommunen, mere kreative og fremtidsorienterede bud på fremtidens Gentofte og større inddragelse af borgerne i dannelsen af den politiske virkelighed, der danner rammen om vort liv som borgere i Gentofte og i Danmark.

Ønsker vi en kreativ og dynamisk udvikling, der imødekommer et ekspansivt samfunds behov for at prøve nye løsninger, nye veje der modsvarer nye livsformer, nye samværsmønstre, nye udviklingsmuligheder og - først og fremmest - en egentlig og demokratisk inddragelse af borgerne i dannelsen af vores fælles fremtid får vi muligheden den 21. november. Lad os bruge den. Lad os betræde nye veje.

Publiceret 08 September 2017 12:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV