Chancer for kultur på slottet svinder langsomt ind

Charlottenlund Slot A/S savner svar fra det politiske flertal i Gentofte Kommune. “Ønsker politikerne kultur på Charlottenlund Slot, så er det nu, der skal handles,” lyder det

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

For hver dag, der går, bliver chancerne for, at der kommer kultur på Charlottenlund Slot, eller i nogle af de tilhørende bygninger, mindre og mindre.
Charlottenlund Slot A/S, der har lejet Charlottenlund Slot samt Ishuset og Det Gule Hus af Slots- og Kulturstyrelsen, lægger ikke skjul på, at de ikke kan vente for evigt på at få en afklaring på de planmæssige rammer for området.
“Vi vil meget gerne lave aftaler med kulturlivet, men vi går benhårdt efter at få lejet alle bygninger ud. Og det skal være nu. Vi har ikke tænkt os at vente længere. Jeg synes faktisk, vi har ventet længe nok. Vi kan ikke blive ved med at betale husleje for tomme bygninger,” siger Mads Hedegaard, administrerende direktør i Charlottenlund Slot A/S.
Charlottenlund A/S arrangerer i øjeblikket to fremvisninger om dagen til potentielle nye lejere. Foreløbig er der lukket aftaler med seks nye lejere, der alle vil bruge de lejede lokaler til kontorer.
Charlottenlund Slot A/S har sammen med NPV, ejerne af Danmarks Akvarium, og folkene bag Kulturvision Charlottenlund udarbejdet en helhedsplan for området, hvor der er lagt op til, at slottet og slotshavens bygninger skal bruges til en blanding af restauranter, kontorer, koncertsteder, atelierer og hotel.
Men en væsentlig barriere for den plan er Gentofte Kommunes lokalplan for området, der lægger op til etableringen af 40 nye ungdomsboliger.
Gentofte Kommunes erklærede holdning, at de opfatter Slots- og Kulturstyrelsens udlejning til Charlottenlund Slot A/S som ulovlig, hjælper heller ikke i den sammenhæng.
“Vi har brug for en lokalplan, der både giver mulighed for kontorer og kultur, før vi kan føre planerne ud i livet,” fastslår Mads Hedegaard.

Rundvisning på slottet

Til det formål havde han forleden inviteret samtlige politikere fra Kommunalbestyrelsen, og fra de partier, der stiller op til det kommende kommunalvalg, til en rundvisning på Charlottenlund Slot.
Der mødte repræsentanter fra Enhedslisten, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Nye Borgerlige og Alternativet samt fra den kulturgruppe, der kalder sig Slotsgruppen.
Villabyerne var med på turen, hvor Mads Hedegaard indledningsvis fremlagde detaljerede planer for slottet, bl.a. om en restaurant i stueetagen.
“Vi vil gerne have en blanding mellem et kunstnerisk og et kommercielt miljø. Og vi håber på en politisk aftale snart, for ellers fortsætter den brug af slottet, der har været de seneste 82 år, dvs. kontorer,” lød hans indgangsreplik.
“Er der nogen af rummene, hvor I kunne forestille jer en brug, der ikke er kommerciel?,” spurgte Bo Christiansen fra Alternativet.
“Med undtagelse af vores kollegiehotel er det hele 100 procent kommercielt i den forstand, at vi skal have lejeindtægter på alle rum,” lød svaret fra Mads Hedegaard.

Publiceret 14 September 2017 12:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV