DEBAT:

Godt, men aldrig godt nok! Dog langt foran Lyngby

Søren Heisel (S), viceborgmester, Gentofte

I Gentofte er erhvervsklimaet godt, også når Dansk Industri laver sit årlige tjek af de danske kommuner.
Vi kan godt nok ikke, som jyske kommuner, trylle nye, tomme erhvervsgrunde frem til vores virksomheder, og beskæftigelsespolitikken er god, så køen af velkvalificerede ledige medborgere er – heldigvis – kort.
Vi har i foråret opdateret vores erhvervspolitiske strategi efter blandt andet tæt dialog med 29 af virksomhederne om deres behov og ønsker samt en erhvervskonference, hvor 70 virksomheder mødte frem og gav omkring 100 input til den opdaterede strategi.
Vi ligger i top-fem blandt landets knap 100 kommuner på en række parametre, når DI tester erhvervslivets vilkår.
Eksempelvis helt i top som nummer ét, hvad angår grundskyldspromille, forholdet mellem kommunal service og skat, borgernes uddannelsesniveau og antal nystartede virksomheder pr. 1.000 indbyggere.
Blandt landets fem bedste, hvad angår personskatter og kommunal udskrivningsprocent, indsats for folkeskolen og god kollektiv trafik.
Men vi læner os da ikke veltilfredse tilbage. Tværtimod.
Den grundige dialog over godt et år med erhvervslivet og borgerne og forårets opdaterede erhvervspolitiske strategi skal være ramme for fortsat vækst og konkurrencedygtighed for virksomhederne samt for at sikre en fortsat veldrevet kommune i balance.
På den baggrund virker det en smule komisk på mig, at Venstre-medlem af Lyngby Kommunes beskæftigelsesudvalg Jakob Engel-Schmidt i et læserbrev i Villabyerne 4. september nedgør erhvervsklimaet i Gentofte Kommune, der er placeret 16 pladser over Lyngby på DI's liste.
Jeg er overbevist om, at erhvervslivet i nabokommunerne Lyngby og Gentofte ville have større gavn af, at Jakob Engel-Schmidt forstærkede den erhvervspolitiske indsats med sine ideer i kommunalbestyrelsen i Lyngby, hvor han har sæde, ansvar og – gætter jeg da på – indflydelse.

Publiceret 29 September 2017 15:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV