DEBAT:

Konservative i Gentofte svigter partiprogrammet

Jytte Pedersen, Ordrupvej 12, st.tv., Charlottenlund

Det er skammeligt, at det er nødvendigt at minde de konservative i Gentofte byråd om partiets partiprogram.
Her kan man blandt andet læse, at kulturpolitik er et konservativt kerneområde. At vi som nation er forankret i dansk kultur, at vi har et ansvar, der rækker ud over vor egen generation. Det er en konservativ forpligtelse at bevare den kultur, der er danskernes udgangspunkt. Der skal være særlig opmærksomhed omkring det sublime og umistelige.
Set i det lys har den konservative borgmester Hans Toft ikke gjort andet end at spænde ben for alle initiativer på kulturområdet, der kunne bidrage til bevaring og formidling af den danske kulturarv. Her taler jeg ikke om øvelokaler til unge, men om Hans Tofts mange benspænd i forbindelse med udlejningen af Charlottenlund Slot og den tidligere akvariebygning til kulturformål.
At han udøver et diktatorisk lederskab i sin gruppe og i byrådet, har der været talrige eksempler på, men at han tager dansk kulturarv som gidsel i sin barnlige kamp mod Slots- og Kulturstyrelsen er utilgiveligt.
At den konservative rektor for Øregård Gymnasium, Pia Nyring, og andre konservative fornuftsmennesker kan blive ved med at lægge navn til det, er mig uforståeligt. Jeg efterlyser en konservativ paladsrevolution. Arvesynden er ikke behagelig at slæbe rundt på.

Publiceret 29 September 2017 13:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV