DEBAT:

Vor tids kulturhuse i Gentofte

Brigitta V. Rick (SF), kandidat til KV17

Kunne man forestille sig, at et kulturhus med en café er et sted, hvor man samtidig har kulturformidling, innovationscafé, og hvor grønne ideer kan fremmes? Det var en af strøtankerne, jeg fik i går aftes på en samtalesalon om kulturhuse.
Vi har Café Caféen i Vangede, et samlingspunkt for området, hvor man kan falde i snak over en kop kaffe eller en øl, høre musik, møde naboer, se på kunst fra lokale og snakke om alt og ingenting. Det er én model. Et kulturhus, hvor der er tilstrækkeligt med engagerede ildsjæle til, at tingene starter og vokser - og de ikke så motiverede bliver revet med, fordi flere lærer hinanden at kende.
En anden model er Charlottenlund Slot, Akvariet og bygningerne, som kan blive et fantastisk sted at bo for de unge samtidig med, at husene bruges til kulturelle formål af mange forskellige slags. Det kan blive et Gentoftes Louisiana - et ude-undervisningssted for elever fra skoler og gymnasier og et trækplaster for turister fra hovedstaden, og de kan komme herud med en kanalturbåd eller noget andet sødygtigt.
Gentofte Kommune har brug for begge modeller - det store brede kulturhus og flere små, som kan samle de enkelte områder og styrke et godt naboskab. Hvis lokalerne er der, skal aktiviteterne nok komme!
SF har i mange år arbejdet for etablering af et kulturhus. Det startede i 2004, hvor et tre-årigt pilotprojekt begyndte samtidig med de fem bydelsfornyelsesprojekter. I 2008 foreslog vi at etablere café og mindestue/egnsmuseum på Lindegården, som Gentofte Kommune dengang ejede.
København har mange kulturtilbud, men det er ikke det, vi vil. Vi ønsker at skabe gode rammer for lokal kultur, kreativitet, innovation og fællesskab, og det kræver rum til, at det kan blomstre.

Publiceret 29 September 2017 19:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV