Diamanthandler bag ny bog:

“På 2. sal var jeg en møgkælling, på 4. sal var jeg en blessing in disguise”

Diamanthandler Katerina Pitzner lukker med ny bog omverdenen ind i sit spirituelle univers, hvor livet leves på flere frekvenser, og hvor kærligheden er svær, fordi den skal lære dig noget

Af
Signe Haahr Pedersen

I sidste uge fødte Katerina Pitzners hund, Molly, ti hvalpe. Det tog 14 timer, og da det næsten var ovre, var der krise. Molly kæmpede med at få den sidste hvalp ud, og dyrlægen begyndte at tale om kejsersnit. Katerina kunne ikke holde det ud. Hun gik ind på sin yngste datters værelse og sagde: “Ofelia, jeg har brug for, at du beder sammen med mig.”
Og Ofelia blev ikke irriteret, men tænkte lidt og sagde så, at hun nok skulle sende en god tanke ud.
Hun tror ellers ikke på, hvad hendes mor tror på. Det gør hendes storebror heller ikke. Derfor opstår der nemt eksistentielle diskussioner derhjemme.
For eksempel kan Katerina sige til sin søn på 16:
“Men mener du, at du bare er en krop?”
“Ja,” siger han.
“Hvad så, hvis jeg hakker dit ben af. Er du så stadig Hector?”
“Ja.”
“Og hvis jeg så hakker din arm af?”
Han nikker.
“Men hvor meget skal jeg hakke af, før du stopper med at være dig selv?”
Selv har Katerina aldrig været i tvivl om, at verden fylder mere end det, der kan måles og vejes.
Som barn vidste hun tit ting, hun ikke kunne vide. Som at hendes venindes forældre skulle skilles. Eller at hendes lærer legede med togbaner i sin fritid.
De andre børn i Karlebo syntes, hun var mærkelig, når hun fortalte, hvad hun så, og på et tidspunkt stoppede hun med at tale for højt om det.
I mange år lod hun det være sådan, mens hun opbyggede en karriere som diamanthandler. Men nu er det slut.
I september udkom hendes bog 'Sjælens begær - kærlighed mellem soul mates', som fortæller, hvordan hun forstår universet.
At hun tror på, at alt, der sker i livet, er forudbestemt, at vi alle indeholder sjæle, som har været her før, og som får nye liv, når vores kroppe ikke er her mere. At ordet 'sjælevenner' skal tages bogstaveligt, fordi vi kan møde mennesker, der rummer sjæle, vi har kendt i tidligere liv, og som vi møder, fordi de skal lære os noget om meningen med det hele. At hun kan se og tale med afdøde og læse din livshistorie i diamantringen på din finger.
“Jeg oplever, at jeg var en kanal for den bog. Den skrev nærmest sig selv,” fortæller Katerina, der før har været nervøs for, hvad folk ville tænke, hvis hun gik offentligt ud med den spirituelle side af sig selv.
“Det kan godt være, der vil være nogle, der siger: 'Nu er den da vist stået af for hende diamanthandleren'. Men jeg er kommet til et sted, hvor jeg er ligeglad. Jeg kunne ikke blive ved med at gå rundt og lade som om. Jeg kunne ikke holde mig selv ud mere, og så voksede frustrationen sig større end frygten.”

Skilsmisse som gave

I bogen tager Katerina udgangspunkt i sit eget liv og i eksempler på mennesker, hun har mødt, der alle er kommet til hende for at spørge, hvad de skulle stille op med kærligheden: Hvorfor bliver jeg ved med at vende tilbage til ham? Hvorfor kan jeg ikke komme mig over hende? Hvorfor er vi stadig sammen, selvom det er så svært?
Hendes trøst til alle disse mennesker lyder, at de ikke kan gøre noget forkert, for sjælen har en plan, og alt, der sker, giver mening på en højere frekvens eller etage.
Det gav eksempelvis mening, mener hun, dengang hun forelskede sig i en gift mand, hun havde set et billede af i et magasin og bare vidste, at de to skulle finde sammen.
“Det viste sig at være en kæmpe gave for børnene i det ægteskab, den skilsmisse. Så på 2. sal var jeg en møgkælling, men på 4. sal var jeg en blessing in disguise,” siger Katerina og fortsætter:
“Jeg kan ikke se, man lægger noget ansvar fra sig ved at sige, at noget er forudbestemt. Hvis formålet er, som jeg tror, at du skal leve i kærlighed hele tiden, og at det kun kan opnås gennem udvikling, så er det alt andet end ansvarsfralæggelse. Den form for udvikling er for de modige.”
Spurgt ind til, hvad hun tænker om de pointer, som blandt andre psykologen Svend Brinkmann kommer med, der handler om at gå væk fra at kigge indad og hele tiden søge mod mest mulig lykke for i stedet at lære at begrænse sig og at nøjes, siger Katerina Pitzner:
“I min familie er vi ikke gode til at tegne indenfor stregerne. Når vi står foran døren med Sankt Peter, vil vi gerne se tilbage på livet og sige: What a ride! Vi vil ikke sige, ej, det var ærgerligt, jeg ikke lige tog på dén rejse eller greb dén mulighed. Sådan nogle er vi ikke.”
Samtidig synes hun, man skal passe på med at lade hjernen kredse for meget om sig selv.
“Jeg går ikke ind for navlepilleri, der går i ring. Jeg siger cut the crap og kom videre.”

Fucker med lyset

Ifølge Katerina er det, hun siger med bogen, ikke noget revolutionerende nyt. Hun siger det bare med sin stemme og håber, den kan nå andre, der går rundt og leder efter en form for forklaring.
“Jeg skal ikke overbevise nogen om noget som helst. Jeg vil bare gerne tilbyde den forståelsesramme, at der er en mening med livet. Fordi den forståelse er meget mere kærlig end den, der siger, at vi dør, og så er det dét. Så ville jeg da synes, livet er en håbløs tur.”
Hendes to ældste børn er helt på linje med deres mor, når det gælder troen på en højere intelligens og de mange forskellige frekvenser, livet foregår på.
Det er noget andet med de to yngste, og det er helt okay, synes Katerina.
“Men jeg driller dem nogle gange med, at de bare har at øve sig på deres spirituelle side. For ellers bliver jeg den, der vender tilbage fra de døde og fucker med deres elektricitet.”

Katerina Pitzner bekender sig ikke til en bestemt religion, men tror på, der findes en ’højere intelligens’. Det fortæller hun blandt andet om i sin nye bog.

Katerina Pitzner bekender sig ikke til en bestemt religion, men tror på, der findes en ’højere intelligens’. Det fortæller hun blandt andet om i sin nye bog.

Publiceret 04 October 2017 13:30

SENESTE TV