Bellevue Teatret får ny direktør

Pia Jette Hansen, der kommer fra Østre Gasværk Teater, vil tænke ud af boksen i vandkanten

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Efter en række publikumssucceser de seneste syv år på Østre Gasværk Teater - og før det på Holbæk Teater - tiltræder Pia Jette Hansen i denne uge som ny direktør på Bellevue Teatret.
Den nye direktør vil udnytte teatrets potentiale med den unikke beliggenhed ved stranden og Dyrehaven. Og frem for alt tænke ud af boksen.
“Jeg vil skabe et aktivt hus, hvor dørene står på vid gab for både Gentofte-borgere og alle oplevelseselskere i Danmark. Det kræver, at vi nytænker teaterformater, samproducerer, åbner for gæstespil, åbner Arne Jacobsens teaterhus op på nye tider af døgnet og rammer borgere og gæster i øjenhøjde. Børn og voksne. Vi skal være bevidste om den samtid, vi lever i og have en tilgængelighed, som er ekstraordinær,” siger den nye direktør i en pressemeddelelse, hvor hun samtidig glæder sig til at smøge ærmerne op og komme i gang.
Med publikumssucceser på cv'et som 'Jordens Søjler', 'Cykelmyggen Egon', 'Skammerens Datter' og den aktuelle 'Vildheks', kan Pia Jette Hansen med rette kalde sig selv for en af landets mest succesfulde teaterdirektører.
Fortsættes på side 2

Før tiden på Østre Gasværk Teater lykkedes det Pia Jette Hansen i 10 år at sætte Holbæk Teater på danmarkskortet med flere Reumert-vindende forestillinger og de populære kaffesaloner, som hun stadig er vært for.

En gedigen bundlinje

Bellevue Teatrets bestyrelse med Niels Kornerup i spidsen har lavet en aftale med den nye direktør, der strækker sig over de næste fem år.
“Vi er glade for, at vi har ansat en af landets bedste teaterdirektører. Pia Jette Hansen har vist, at man kan tænke stort, innovativt og samtidig skabe en gedigen bundlinje. Det er den direktør, vi har brug for, når man som os har en stor sal med 740 sæder og naturligvis ambitioner om at byde så mange gæster som muligt til store og spændende teateroplevelser. Pia Jette Hansen har før skabt mange publikumssucceser, så jeg forventer, at såvel hidtidige som nye gæster fremover kan se frem til oplevelser i særklasse i vores smukke bygning,” udtaler Niels Kornerup.
Bellevue Teatret får hvert år 6,2 millioner kr. i egnsteaterstøtte fra Gentofte Kommune, så borgmester Hans Toft (K) er også glad for, at der nu er kommet en ny rorgænger til teatret.
“Bellevue Teatret er en markant kulturinstitution i Gentofte Kommune med en unik placering og en fantastisk arkitektur. Det forpligter, og derfor glæder det mig, at Bellevue Teatret med Pia Jette Hansen får en teaterdirektør med solid erfaring, der både kan styrke Bellevue Teatret som professionelt producerende teater og udvikle lokalt forankrede kulturtilbud til glæde for borgerne i Gentofte,” siger han.

Bellevue Teatret skulle have ny direktør, fordi den tidligere direktør Anette Vendelbo sagde op i foråret. Med en ny direktør og ikke mindst en betydeligt lavere husleje, ser fremtiden nu lysere ud for Bellevue Teatret. Arkivfoto

Bellevue Teatret skulle have ny direktør, fordi den tidligere direktør Anette Vendelbo sagde op i foråret. Med en ny direktør og ikke mindst en betydeligt lavere husleje, ser fremtiden nu lysere ud for Bellevue Teatret. Arkivfoto

Badekåber og morgenhår

Pia Jette Hansen har allerede første aktivitet klar, som skal integrere Bellevue Strand. Hun inviterer til vinterbadesalonen 'Badekåber og Morgenhår' den 9. oktober fra kl. 9-11 med gratis kaffe og morgenbord.
Her vil presse, kolleger, politikere og borgere blive indviet i Bellevue Teatrets nye liv under Pia Jette Hansens ledelse. Hun uddyber:
“Denne morgen bliver Bellevue Teatret til et badehotel. Jeg inviterer alle på en badetur, inden jeg fortæller om mine planer for Bellevue Teatret. Folk kan komme i badekåber og med morgenhår. Og jeg lover, at jeg ud over en dukkert, kaffe og morgenbord også serverer musik og optræden samt en lille bid af fremtidens oplevelser. Vi håber på godt vejr, så det bliver med Arne Jacobsens tag trukket fra og under åben himmel,” siger hun.
De mørke skyer

Som Villabyerne tidligere har kunnet fortælle, samlede der dig mørke skyer over Bellevue Teatret i foråret.
Ganske vist afviste den afgående direktør Anette Vendelbo enhver tale om krise i avisen den 4. maj, men adskillige faktorer talte et andet sprog: årsregnskabet for 2016 viste et underskud på 1.182.382 kr., hun havde selv lige sagt sit job op, der var fyret en systueleder og en regissør, og der var kun meldt én forestilling ud til den nye sæson i det teaterkatalog, der blev sendt på gaden i slutningen af april.
Gentofte Kommune, som hvert år giver Bellevue Teatret 6,2 millioner i egnsteaterstøtte, bad da også teatrets ledelse om at redegøre for, hvordan økonomien skulle genoprettes.
Af den redegørelse fremgik det klart, at en af hovedforklaringerne på Bellevue Teatrets dårlige økonomi var den høje husleje, som teatrets ejer - og tidligere direktør - Jes Kølpin havde indkrævet gennem årene.
“På lang sigt har huslejens størrelse været et gennemgående problem for teatret, både i forhold til kravene i egnsteateraftalen, men også som en væsentlig fast udgift i teatrets regnskab. Bellevue Teatrets bestyrelse har gennem længere tid arbejdet på at få nedsat huslejen, og efter forhandling med udlejer er det i indeværende måned (juni 2017, red.) lykkedes at blive enige om en aftale om en væsentlig huslejenedsættelse (på 2 mio. kr. årligt), som vil ligge fast til udløbet af indeværende egnsteateraftaleperiode,” skrev bestyrelsesformand Niels Kornerup i redegørelsen, som Villabyerne fik aktindsigt i.

Fra 2017 til 2018 bliver huslejen helt præcist sat ned fra 3.376.527 kr. til 1.382.000 kr. På den baggrund tillod Niels Kornerup sig at skifte mol-tonen ud med en dur-tone: “Huslejenedsættelsen har sikret teatret en stor robusthed i årene fremover, og et større råderum til at producere spændende og mere konkurrencedygtigt teater,” skrev han afslutningsvis.

Publiceret 05 October 2017 12:00

SENESTE TV