Gentofte tænker pink på 10. år

På lørdag indtager Kræftens Bekæmpelses kampagne Lyserød Lørdag kommunen for tiende år i træk

Af
Signe Haahr Pedersen

Når kampagnen Lyserød Lørdag fylder handelsstrøgene i Gentofte på lørdag den 7. oktober, er det 10 år siden, kommunen for første gang pyntede sig i pink i en alvorlig sags tjeneste.
“Vi er meget taknemmelige over det engagement, vi møder fra forretninger, foreninger og virksomheder, som støtter op om Lyserød Lørdag. Og så håber vi, at borgerne gør det samme – nemlig møder op, tager familie, venner og kolleger under armen og deltager i Lyserød Lørdag-aktiviteterne og på den måde støtter sagen,” siger den lokale kampagneleder Lone Andersen i en pressemeddelelse.

Pedalpenge og kage

Kampagnens deltagere tæller i år blandt andre Gentofte Kino, Meny på Jægersborg Allé og restauranten Green Mango.
Derudover hjuler cykelrytterne fra Ordrup Cycle Club gennem hele uge 40 og donerer hver især 1 kr. pr kørte kilometer, mens bageriet The Bread Station donerer al salg af en særlig Lyserød Lørdag-kage.
Noget i samme stil gør take-away-kæde Homemate, der sammensætter en menu til fordel for kampagnen.
“Lyserød lørdag er et sejt initiativ af Støt Brysterne-kampagnen og fortjener al den opmærksomhed, det kan få. Kampagnen minder os om, at vi skal sætte pris på de særlige kvinder i vores liv,” siger Camilla V. Møller, der er Communications Manager i Homemate. Er man nysgerrig på Kræftens Bekæmpelses lokalforenings arbejde, kan man møde medlemmerne hos Galerie Knud Grothe på Kægersborg Allé fra kl. 10 til 14.
Sidste år var Gentofte med til at samle 4,1 mio. kr. ind sammen med 169 andre danske byer.
De indsamlede midler går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft inden for forskning, forebyggelse og hjælp og støtte til patienter og pårørende.
Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark med ca. 4.700 nye tilfælde pr. år., hvilket vil sige, at en ud af ni kvinder rammes af sygdommen.

Publiceret 05 October 2017 15:00

SENESTE TV