DEBAT:

Borgerombudsmand i Gentofte – ja selvfølgelig!

Af
Line Traugott (Enhedslisten)

KV17-kandidat

Jeg har fulgt kommunalbestyrelsesmøder tæt gennem de sidste fire år.

Man kan komme med mange analyser af hvor få, der siger noget, og hvad grunden til, at så mange ikke siger noget, det vil jeg undlade her. Dog vil jeg ikke undlade at pointere, at både i politiske udspil og i debatter er det ikke meget, man har hørt eller set den socialdemokratiske røst.

Jeg har undret mig, og gør det stadig, over, at socialdemokraterne ikke naturligt har støttet Enhedslistens forslag om, at også Gentofte får en borgerombudsmand.

Kommunen er den offentlige myndighed, som har mest kontakt med borgerne. Derfor er det også væsentligt, at der er et godt samarbejde, og at borgerne bliver hørt.

Socialdemokraterne profilerer sig med de såkaldte opgaveudvalg, hvor borgere prikkes ud som deltagere, men de borgere, som har brug for hjælp gennem de mange forvaltninger i Gentofte, er det som om, socialdemokraterne har glemt.

Ikke alle borgere i Gentofte har en juridisk embedseksamen og kan gennemskue konsekvenserne af alt fra lokalplansforslag til jobcentrets komplekse lovgivning.

Borgerombudsmanden kan bistå borgerne og give uvildig juridisk rådgivning og vejledning.
Borgerombudsmanden skal gives fuld ytringsfrihed i relation til at rejse generelle problematikker over for både det politiske system og i pressen. Den kommunale borgerombudsmand kan således både internt og eksternt rette kritik og arbejde for at forhold forbedres både for ansatte og borgere. En borgerombudsmand vil sikre retssikkerheden og være medvirkende til, at sager ikke udvikler sig uhensigtsmæssigt.

Selvfølgelig fremsætter Enhedslisten forslaget igen - for der er også brug for en borgerombudsmand i Gentofte.

Publiceret 01 November 2017 23:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV