DEBAT:

Byplanudvikling – et vigtigt element

Af
Christian Buje Tingleff (K)

medlem af kommunalbestyrelsen og KV17-kandidat

Gentofte bærer en stor kulturarv. Særligt inden for arkitekturen har vi bygninger og områder, der fortjener stor respekt og anerkendelse. Igennem de seneste fire år har jeg med interesse fulgt dette vigtige område igennem mit virke som næstformand i Byplanudvalget.

Der er netop blevet nedsat et opgaveudvalg, hvis formål er at skabe en ny arkitekturpolitik for Gentofte. Det bliver et vigtigt stykke arbejde, idet vi oplever, at folk i større grad eksempelvis ønsker at få renoveret deres bevaringsværdige hus, således at det opfylder nutidens behov, herunder særligt energirenovering.

Dette er et dilemma, idet hensynet både skal opvejes i forhold til selve bevaringsværdigheden, men omvendt skal det også være muligt at kunne få energioptimeret sit hus, så også miljøet bliver tilgodeset.

Dette skal vi finde gode løsninger på.

Igennem de seneste fire år har vi i Byplanudvalget eksempelvis også fået udarbejdet en bevaringsværdighedslokalplan for området 'Ermelundshusene', et ganske unikt område ved Jægersborg, hvor de arkitekttegnede rækkehuse fra 1949 er opført i tæt sammenspil med naturen.

En ordentlig byudvikling er noget, der tager tid og er en del af Gentoftes succes. Omvendt kan den forkerte beslutning, truffet for hurtigt, være fatal.

Jeg vil med denne læresætning in mente meget gerne fortsætte bevarelsen og udviklingen af Gentofte de næste fire år.

Med ønsket om et rigtig godt kommunalvalg.

Publiceret 01 November 2017 21:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV