DEBAT:

Det er helt almindeligt at være noget særligt

Ove Lund, Damtofte Søndre Stræde 6, Charlottenlund, KV17-kandidat for Alternativet

I Gentofte Kommune er det helt almindeligt, at borgerne tjener mere end gennemsnittet og er særdeles veluddannede; at der er pænt og ryddeligt på offentlige arealer; at man får en god betjening i forretningerne; at alle er rimeligt velklædte osv.
I det hele taget er det helt almindeligt, at vi betragter os selv og vores kommune som noget særligt.
Det kan vi glæde os over, men vi må ikke glemme, at det også indebærer nogle forpligtelser at være noget særligt. Vi er forpligtet til at tage ansvar for de mennesker, der ikke formår at leve op til alle vores succeskriterier. Mennesker, der har mere end nok at gøre med at få dagligdagen til at hænge sammen. Det kan være de ledige, de svage ældre, de socialt, fysisk eller psykisk udfordrede eller flygtningene. Også de har ønsker og krav til tilværelsen, men har ikke de samme muligheder for at realisere 'det gode liv', som de mere privilegerede af os har.
Men de er mennesker som os. De er også noget særligt. Mennesker med håb og drømme. Mennesker med gode og dårlige dage. Mennesker med medgang og modgang. Det er derfor vigtigt, at vi både politisk og som borgere husker på, at en af dem kunne have været en af os. Vi skal derfor prøve at give dem den hånd, vi gerne selv ville have haft, hvis vi havde været i deres situation.
Ingen af os vokser eller føler os hjulpet ved at blive kontrolleret, kommanderet, manipuleret, intimideret eller tvunget til dette eller hint. Politisk bør der derfor tages initiativer, der kalder det bedste frem i dem og os. Det gør vi ved at møde de vanskeligt stillede, de svage, med tillid, tålmodighed og med tilbud der har en karakter og kvaliteter, som vi selv ville have lyst til at tage imod, hvis vi kom i en udsat position.


Publiceret 02 November 2017 14:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV