DEBAT:

Invester i uddannelse. Det skylder vi Gentoftes unge

Af
Kristine Kryger (R)

kandidat til KV17 og Sofie Carsten Nielsen (R)

MF

For nyligt besøgte vi Gammel Hellerup Gymnasium og Gentofte HF sammen med Gymnasieskolernes Lærerforening. To ungdomsuddannelser med et forskelligt elevgrundlag, men fælles udfordringer.
Vi fik et indblik i de konsekvenser, regeringens spareplaner vil have ude på uddannelserne. Alle ungdomsuddannelser vil få markant færre midler. Det betyder højere frafald og dårligere uddannelser. Det bliver dyrt. På alle måder og det skal stoppes. Uddannelserne vil især kunne mærke besparelserne på områder som rekrutteringen af lærere, forberedelsestimer og studiehjælp.
På begge uddannelsesinstitutioner mødte vi rigtig mange engagerede elever. De var ikke i tvivl. Feedback, vejledning og god studievejledning er afgørende for den gode læring.
Desværre er det netop de ting, som risikerer at blive skåret i, efterhånden som regeringens nedskæringer på uddannelser kommer til at slå igennem.
Nogle af de problemer, som lærerne vil møde, hvis nedskæringerne skulle blive en realitet, er mindre forberedelsestid. Resultatet vil blive mindre feedback til eleverne på deres afleveringer, hvilket vil ramme hårdt.
Derudover satte eleverne også stor pris på lektieunderstøttende initiativer, bibliotekstjeneste, studievejledning og mentorordningerne. Ligesom eleverne mener vi, at det er områder, der fremmer deres trivsel og skaber trygge rammer for deres læring. Dette må vi ikke nedprioritere.
Uddannelse er hjerteblod for os i Radikale Venstre, og lands- og lokalpolitik på uddannelsesområdet skal man se i en forlængelse af hinanden. Hvis vi skal skabe gode lokale uddannelser, så kræver det, at vi på landsplan er klar til at give ungdomsuddannelserne penge og at vi på lokalplan er klar til at bakke op om de unge på uddannelserne.
Vi er derfor ikke tvivl: Regeringen skal droppe nedskæringerne! Det skylder vi Gentoftes unge.

Publiceret 07 November 2017 18:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV