Pot & Pande fylder 50:

“Jeg har knyttet mig til rigtig mange mennesker gennem det her arbejde”

Den var den første af sin slags i Danmark. Nu fejrer Pot & Pande på Ordrupvej 50 års jubilæum

Af
Signe Haahr Pedersen

Klokken ringer i Pot & Pande på Ordrupvej. En dame går direkte til disken.
“Jeg skal bede om en af de fine knive, I har. Det er til min svigersøn. De plejer at komme ved den her årstid,” siger hun og fortæller, at hun køber dem hvert år.
“Du kender mig,” siger hun og griner lidt.
Anette Kam kender mange af sine kunder. For femten år siden overtog hun forretningen fra sin mor, der havde haft den i to årtier.
Familierne på og omkring Ordrupvej er kommet her i endnu længere tid. For Pot & Pande har haft hjemme på gadens nr. 40 siden efteråret 1967 og kan dermed fejre 50 års jubilæum.
Det var gastronomen Camilla Plums mor, Lise Plum, der i sin tid fik idéen om at åbne Danmarks første butik, der solgte fransk køkkengrej, og snart valfartede madglade mennesker fra nær og fjern hertil for at få fat i lertøj, jerngryder og kobberpander, som plejede at være forbeholdt professionelle kokke.
“Den slags kendte man slet ikke til dengang herhjemme,” fortæller Anette Kam, der går op i at holde fast i butikkens traditioner.
Hver lørdag morgen maler den store gyldne kaffemølle for eksempel stadig bønner til kaffe, som serveres for kunderne i de samme kopper, som Lise Plum plejede at bruge.
Men selvom folk synes, det er hyggeligt, at Pot & Pande bliver ved med at være Pot & Pande, så lokkes de i højere grad af de større butikker og af netshopping, hvilket er en udfordring, fortæller Anette Kam.
“Derfor sætter vi servicen i højsædet. Vi giver os tid til at vejlede kunderne og lave lækre indpakninger.”

Gavehjælp og dybe snakke

Netop det at vejlede, ser hun som vigtigt.
“Dét der med at finde den helt rigtige gave, kan jeg godt lide. Jeg synes, det er rigtig sjovt at hjælpe folk og problemløse,” siger hun. Og det gælder ikke udelukkende dilemmaer om, hvilken pande, der nu er den rigtige at købe.
“Faste kunder fortæller jo rigtig meget om deres liv, og så får man lige vendt nogle problemer. Så det er ikke kun køkkenting. Jeg har knyttet mig til rigtig mange mennesker gennem det her arbejde.”

Pot & Pandes lokale var oprindeligt en købmandsbutik.

Pot & Pandes lokale var oprindeligt en købmandsbutik.

Publiceret 08 November 2017 11:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV