Inger fejrede Pablo

Integrationsgrunduddannelsen har rundet 1.000 aftaler med flygtninge. Underskrift nr. 1.000 tilhører Pablo Ezra, der lige er begyndt at arbejde hos IKEA Gentofte

Af
Signe Haahr Pedersen

Da Pablo Ezra sidst i oktober havde sin første dag som virksomhedspraktikant hos IKEA Gentofte, stod han som nr. 1.000 på listen over flygtninge, der er begyndt på Integrationsgrunduddannelsen, også kaldet IGU.
Det fejrede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) med et besøg til IKEA, hvor hun hilste på Pablo og hans kolleger.
“Vi skal fejre, at vi har nået en milepæl. Arbejde og integration hænger uløseligt sammen. Et arbejde giver ikke kun adgangskort til en virksomhed, et arbejde er en nøgle til hele det danske samfund. Med gode kolleger lærer man at tale dansk, og efter et stykke tid har man også fået sig en manual til de normer og værdier, der nu engang gælder her,” lød det fra ministeren.
Et IGU-forløb varer to år og består af lønnet praktik og 20 ugers skoleundervisning.
Uddannelsen har eksisteret i et års tid. Den var et af initiativerne i trepartsaftalen om arbejdsmarkedsintegration mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter fra foråret 2016 og er en forsøgsordning, der løber i 3 år.
Målgruppen er flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der har været i Danmark i mindre end fem år.

Publiceret 09 November 2017 06:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV