Borgerne får ordet:

"Familier skal være sammen"

36-årige Medhhne Tecloy, som flygtede fra Eritrea, har efter tre år i Gentofte fået stemmeret. Den skal bruges på at sætte et kryds ved en politiker, der arbejder for, at hans datter bliver forenet med sin mor og far i Gentofte

Af
Fortalt til Kathrine Albrechtsen

“Jeg er glad og tilfreds med mit liv, fordi jeg har fået fast arbejde i IKEA. 32 timer om ugen. Jeg er også glad for at bo i Gentofte og komme i Netværkshuset på Ericavej, som giver mig meget. De frivillige hjælper en med at blive bedre til dansk.
Det går hurtigere med at lære dansk, når man snakker med danskere. Men de er også søde til at læse vores breve fra SKAT og kommunen. Vi kan få svar på mange af vores spørgsmål ved at komme her. Jeg ser frem til at stemme. Jeg kommer fra Eritrea, en diktaturstat, hvor man aldrig stemmer. Så det er første gang, at jeg skal gøre det i mit liv. Det glæder jeg mig til. Det er svært for mig lige at identificere den rigtige politiker, derfor skal jeg deltage i et valgmøde her i Netværkshuset for at finde en at stemme på.
En, som arbejder for at finde arbejdspladser til flygtninge. For arbejde giver mulighed for at blive integreret. Det vigtigste er at få sig et arbejde, så man kan få sit eget liv og tjene sine egne penge. Det er svært at komme til et nyt land og starte et nyt liv op. Så min stemme skal gå til en politiker, der arbejder for god integration. En, som har spændende idéer til integration. Jeg bor med min kone her i Gentofte, men vores datter er stadig i Eritrea, hvor hun bor hos sin bedstemor. Hun er 11 år nu. Jeg så hende sidste gang i 2009.
Min kone og jeg venter på at få ja til familiesammenføring, så hun kommer til Danmark. Jeg håber stadig, at hun snart kommer, for familier skal være sammen. Det er svært at være væk fra hende. Derfor vil jeg også stemme på en politiker, som arbejder for at føre familier sammen.”

VALGET ER DIT

Villabyerne giver ordet til borgerne for at sætte fokus på, hvad der tæller, når krydset skal sættes den 21. november.

Publiceret 14 November 2017 18:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV