DEBAT:

De borgerlige i Gentofte må stå sammen

Af
Hans-Georg Nielsen (V)

Marievej 8

Hellerup

KV17-kandidat


Venstres spidskandidat lægger i Villabyerne op til et tæt borgerligt samarbejde. Jeg er helt enig.
I min formandsperiode for Venstre i Gentofte fik vi et tillidsfuldt samarbejde med den konservative vælgerforening og dermed med borgmesteren.
Det gik så vidt, at de Konservative, da Gentofte Venstre i 2003 fejrede 100 års fødselsdag, forærede os et egetræ, som vi sammen plantede i Øregårdsparken, hvor træet stadig kan beskues.
Når man læser kandidatindlæg, bliver det klart, at alle har svært ved at finde problemer - altså ud over at tale om endnu bedre vuggestuer, skoler og kulturhuse. Det er vigtige temaer, men ikke politisk sprængstof. I Danmarks smukkeste og bedste kommune, osv.
Det anses som god tone ikke at blande lokalpolitik og landspolitik. I hvert fald ikke for meget og for synligt.
Dette har partiernes valgmaskiner denne gang valgt helt at overse. Jeg vil derfor tillade mig at berøre et landspolitisk tema, som ikke bør gemmes væk.
Af Venstre i Gentoftes valgprogram fremgår, at “vi bakker op om regeringens faste og fair udlændingepolitik. Vi tager ansvar for en bedre fordeling og integration af de flygtninge, som efter forhandling havner i Gentofte Kommune”.
For nogle år siden påtog jeg mig at bistå to mindreårige flygtninge fra henholdsvis Irak og Afghanistan. To kvikke drenge.
Den ene fik ophold i Gentofte. Kommunens indsats var eksemplarisk. Den anden nåede at blive særdeles dårligt behandlet, inklusive kortvarig fængsling, af såvel Udlændingeservice som politiets folk – uden at have smidt en ispind ved siden af en papirkurv.
Det er vigtigt, at kommunen yder en seriøs indsats over for et beskedent antal flygtninge, men hvad nytter det, når skiftende regeringer fører en i stigende grad populistisk udlændingepolitik?
Politik er ikke for sarte sjæle, men netop opgaver, som sætter anstændighed og menneskelighed på prøve, må ikke betyde, at vi glider mod den laveste fællesnævner.
Det handler kommunevalget også om.

Publiceret 20 November 2017 18:00

SENESTE TV