DEBAT:

Pengene bør følge barnet

Af
Cecilia Catharina Buchtrup

spidskandidat for Liberal Alliance til KV17


Når børnefamilier er pressede i en travl hverdag, er fleksibilitet nøgleordet. Dette gælder eksempelvis fleksibilitet til selv at kunne passe egne børn med tilskud fra kommunen.
Det har man mulighed for i mange kommuner – blandt andet i vores nabokommune Lyngby-Taarbæk. Den samme mulighed har forældre desværre ikke i Gentofte.
Lyngby-Taarbæk Kommune giver et tilskud på 7.320 kr. pr. måned til forældre, der ønsker at passe deres børn selv i stedet for at sende dem i dagtilbud. Det er en ordning, som vi i Liberal Alliance finder ganske fornuftig og rimelig, og vi ønsker derfor, at den også indføres i Gentofte Kommune.
Det er helt urimeligt, at børnefamilier i dag ikke har en lignende mulighed i Gentofte Kommune. Det betyder desværre, at Gentofte bliver en mindre attraktiv kommune at stifte familie i – og at flytte til som familie.
I Liberal Alliance er vi af den opfattelse, at pengene bør følge barnet, og at vi ligesom vores nabokommune bør sikre familierne deres frie valg. Derfor bør ordningen selvfølgelig også indføres i Gentofte.
I Liberal Alliance i Gentofte vil vi arbejde for at give kommunens familier plads til at leve det liv, de gerne vil, uanset hvordan dette liv måtte se ud.

Publiceret 20 November 2017 17:00

SENESTE TV