DEBAT:

Ungdomsboliger, ja tak

Af
Ulrik Borch (K)

kandidat til KV17

Vi mangler i den grad ungdomsboliger i Gentofte. Overfyldte ventelister på Gentoftes ungdomsboliger taler sit tydelige sprog. Der er et stort behov, og det har været der længe. Vi skal derfor bygge nye boliger til de unge i vores kommune. Det skal prioriteres højt, og det bliver det også med det forslag der lige nu ligger på bordet.
Vi bygger i alt 150 ungdomsboliger. 50 ungdomsboliger ved Sløjfen, 50 i en ekstra blok Ved Ungdomsboligerne, 25 boliger ved Niels Steensens Vej og 25 ved Charlottenlund Station, alt som et stort flertal, men desværre ikke en enig kommunalbestyrelse, ønsker at bygge 'lige om lidt'.
Det er vigtigt at understrege, at de nybyggede ungdomsboliger er til de unge på ventelisten, og ikke til andre formål som nogle desværre vedblivende argumenterer, for eksempel til at huse flygtninge. Det er blevet sagt mange gange, senest af borgmesteren ved borgermødet i oktober, men jeg gentager det også gerne her; de nybyggede ungdomsboliger er til Gentoftes unge på ventelisten.
Men hurtige løsninger er også nødvendige. Akut 'frisættes' 75 ungdomsboliger, der har være holdt i reserve til flygtninge, for at bringe ventelisten ned nu og her. Derudover er der også fleksible løsninger, som kan bringes i spil, for eksempel Tiny House Living - der har specialiseret sig i små, fleksible og flytbare hjem på cirka 30 kvadratmeter.
Det er åbenlyst, at der er behov for flere ungdomsboliger - spørgsmålet er blot, hvordan vi tackler det - jeg mener, at vi skal nybygge samtidig med, at vi tænker nyt og udnytter de mange fleksible muligheder, der er, så vores unge kan blive i Gentofte.

Publiceret 20 November 2017 19:00

SENESTE TV