DEBAT:

Vi giver staten 100 mio. ekstra

Af
Niels Nørgaard

Ordrupvej 179

1.th.

Charlottenlund

Enhver, der følger med i medierne ved, at Gentofte Kommune, repræsenteret ved vores borgmester, har et anstrengt forhold til staten i disse år på grund af 'tvangsanbringelsen' af flygtninge inden for kommunens grænser. (Jeg synes, det burde være muligt at give disse brave mennesker en rygsæk med en million, så de kan købe sig et dejligt hus ude på landet, hvor der ikke er støj og stress som her i byen. Men det er ikke min pointe.)
Det, som undrer mig, er, at når borgmesteren nu gør sig så store anstrengelser for at gøre gengæld over for staten, så forstår jeg ikke, hvorfor han så villigt forærer staten ca. 100 mio kr uden at kny?
Det beløb fremkommer ved, at Gentofte i den kommende lokalplan for DSB-området ved Charlottenlund Station vil hæve den tilladte byggeprocent fra de nuværende 10 procent til ret voldsomme 60-65 procent. Den øgede bebyggelsesgrad gør nemlig, at DSB (som jo er staten) kan sælge det famøse stykke jord, som man fik for nul kroner af Forstbotanisk Have i sin tid, for i omegnen af 100 mio. kr.
Hvis man derimod bibeholder den nuværende byggeprocent på 10, vil arealet være ca. 10 mio. kr. værd. Og det beløb vil jeg gerne påtage mig at forsøge at skaffe fra venlige fonde.
Så vil arealet kunne blive 'The Charlottenlund fairground' eller 'The Green' ligesom vi kender fra enhver ordentlig (Barnaby-) landsby i England, Sverige og USA.
Der kan vi så stadig holde loppemarked, sælge juletræer og måske ligefrem få Zirkus Nemo til at lægge sine forestillinger.
Er det ikke en bedre idé end 100 lejligheder klos op ad den støjende station?

Publiceret 20 November 2017 21:45

SENESTE TV