Leo fik 0 stemmer ved kommunalvalget:

“Det er meget ejendommeligt”

Leo Lundø er sikker på, at både han og hustruen satte kryds ved hans navn, da der var kommunalvalg. Men optællingen fandt ingen stemmer på ham

Af
Signe Haahr Pedersen

Da Leo Lundø besluttede sig for at stille op til kommunalvalget for Nye Borgerlige i Gentofte, regnede han ikke med det store.
Han havde ikke en masse plakater hængende rundt omkring i lygtepælene, og han var ikke ude og dele foldere ud. Han følte sig dog helt sikker på, at han i hvert fald ville få to krydser. Et fra ham selv og et fra hans kone.
Men da alle stemmeurnerne var tømt efter valgdagen den 21. november, stod der et stort rungende 0 ud for Leos navn.
“Jeg tænker da på, hvad der da kan være sket, siden de to stemmer bare er væk? Nu er det meget pudsigt, at man notorisk ved, at man har fået to personlige stemmer. Og så er de overhovedet ikke talt med. Det er da mærkeligt. Man kunne fristes til at tro, at nogen har givet dem til nogle andre. Men det kan man ikke bevise. Det er meget ejendommeligt, synes jeg,” siger Leo Lundø, som efterfølgende klagede over valgresultatet til sin lokalformand, som bragte sagen videre til Gentofte Kommune.
Her mener man dog ikke, at der kan være gået noget galt i fintællingen.
“Valget er blevet talt tre gange på to dage. To gange på selve valgaftenen og en gang om onsdagen. Det er forskellige folk, der har stået og talt, og her har man ikke fundet en stemme på Leo Lundø,” fortæller Lars Nibelius, der er valgkoordinator i Gentofte Kommune.
Han tror i stedet, at fejlen er sket i stemmeboksen.
“Mit bud er, at man har stemt på partiet og ikke på en kandidat.”
Men Leo Lundø holder fast i, at han og konen satte kryds ved hans navn, da de den 21. november var nede at stemme på Skovshoved Skole.
“Jeg står tilbage med en følelse af, at man åbenbart ikke kan stole på optællingen. Det kan man åbenbart ikke, når to notoriske stemmer er forsvundet. Det er bare mærkeligt,” siger han.
 
Opdateret: Gentofte Kommune erkender fejl: Leo Lundø fik to stemmer
 
 

Publiceret 06 December 2017 10:00

SENESTE TV