Sagen om en 58-årig Hellerup-kvindes bestilling af et lejemord på nettet indeholder detaljer, som er en kriminalroman værdig

Sagen om en 58-årig Hellerup-kvindes bestilling af et lejemord på nettet indeholder detaljer, som er en kriminalroman værdig

Kvindes vilde forklaring i retten:

Lejemorder blev bestilt af mystisk tilbeder

Er 58-årig kvinde skyldig i forsøg på manddrab ved at have bestilt et lejemord på sin kæreste over internettet? Eller blev hun ført bag lyset af en mystisk albansk bekendt?

 
Retssagen mod den 58-årige kvinde fra Hellerup er i fuld gang, og torsdag eftermiddag afgav hun selv forklaring på beviserne imod hende.
Her fortalte hun retten om en mystisk person ved navn Luc, en albansk forretningsmand, som hun mødte helt tilfældigt i København i foråret 2016. E mistænker, at det er ham, der står bag bestillingen af lejemordet på hendes kæreste, fordi han også var interesseret i hende. En interesse der dog ikke var gengældt fra hendes side.
Ifølge E havde de to altså ikke et romantisk forhold, men de mødtes alligevel mellem 10-15 gange i Hovedstadsområdet fra marts 2016 til marts 2017. 4-5 af disse møder foregik i E´s lejlighed i Hellerup. Her besøgte Luc hende og fik hver gang lov til at låne hendes mobiltelefon og computer, da han forklarede, at han selv kun havde en gammeldags mobil uden internet.

LÆS OGSÅ: Kvinde anklaget for at bestille lejemord på kæreste: "Den skiderik har ødelagt mit liv"

Arrangerede gratis overvågning

Luc fortalte i det hele taget bemærkelsesværdigt lidt om sig selv, sagde E i retten. Det eneste hun ved om ham er, at han rejste meget mellem flere europæiske lande og at han også nogle gange boede hos en ven i Ballerup, når han opholdt sig i Danmark.

Når den mystiske Luc kontaktede E, ringede han altid fra ukendt nummer. Tit stod han allerede ude foran hendes lejlighed og havde konstateret, at hun var hjemme, forklarede hun.
E sagde også, at hun på et tidspunkt fortalte Luc om det turbulente forhold til kæresten fra Sicilien, som hun har kendt siden 2010 og i flere omgange har boet fast sammen med i Danmark. Hun fortalte Luc, at italieneren flere gange har været hende utro, og ifølge E fik det Luc til at foreslå, at han fik sine kontakter på Sicilien til at skygge kæresten. Han ville hjælpe hende med at undersøge, om kæresten opførte sig ordenligt, og han ville gøre det gratis.
Efter flere opfordringer indvilgede E i, at Luc satte tre mænd til at overvåge kæresten i den lille sicilianske by. Som tak skulle hun blot sørge for at gennemføre et køb af bitcoins for albaneren i København. Det har siden vist sig, at disse bitcoins blev brugt til bestillingen af lejemordet.

Kærlighedserklæring til kæresten

Sidste gang E så Luc var en lille uge før, hun selv blev anholdt for at have bestilt lejemordet på den lyssky hjemmeside "Crime Bay by Chechen Mob".
Ved dette møde havde hun fortalt Luc, at den italienske kæreste snart skulle komme til Danmark for at bo med hende. Det fik, ifølge E, Luc til at skifte væremåde overfor hende, og hun føler sig overbevist om, at han derefter har arrangeret lejemordet ved brug af hendes computer. Ingen har dog kunnet lokalisere Luc siden.
Om han overhovedet findes i virkeligheden og er pist forsvundet, eller om han er opfundet til lejligheden, er hvad dommerne og de seks nævninge skal forsøge at gennemskue under de kommende retsdage.
E bedyrer sin uskyld og havde denne afsluttende kommentar, inden dagens retsmøde sluttede.
"Jeg havde intet motiv whatsoever. Jeg havde jo netop bedt ham (kæresten, red.) om at komme tilbage til Danmark og bo sammen med mig igen, og jeg havde skaffet ham et job her. Han er det vigtigste i mit liv udover mine børn. Jeg elsker ham, og jeg er den kvinde, han har elsket allermest af alle dem, han har været sammen med," sagde hun.
Sagen fortsætter ved Retten i Lyngby i morgen fredag, hvor fem vidner skal i vidneskranken, deriblandt den italienske kæreste.

Hvem er E?

E er 58 år gammel. Hun er født i Italien, men rejste sidst i 80erne til Danmark, hvor hun blev gift med en dansk mand, som hun har to store børn på 20 og 23 år med. Hun er i dag skilt fra manden til sine børn.
I 2010 begyndte hun et langdistanceforhold til sin italienske kæreste, der kommer fra en lille by på Sicilien, hvor hun selv har et sommerhus, som hun bor i, når hun gæster Italien. De to har haft et on and off forhold i otte år, hvor de af flere omgange har boet sammen i en lejlighed i Hellerup, som hun nu bor i.
Gennem årene har E blandt andet arbejde som tolk for flere firmaer, blandt andet Dansk Flygtningehjælp.

Publiceret 07 December 2017 16:09