Dømt for bestilling af lejemord:

"Tak til pressen - I har prøvet at hjælpe mig"

(E) er glad for, at pressen har forsøgt at finde frem til manden, hun påstår, har bestilt lejemord på hendes kæreste

 
58-årige E er kendt skyldig i forsøg på mandrab, og lige nu venter hun på, hvad dommerne og nævningene kommer frem til i strafudmålingen.

Netop udsigten til flere år i fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark, fik hende til at sende en usædvanlig tak til pressen for dækningen af sagen, da hun fik lov at sige sidste ord inden voteringen.

"Tak til pressen for jeres måde at dække sagen på. Det viser, at I prøver på at hjælpe mig," sagde hun. 

E hentydede til, at dele af medierne har sat en efterlysning i gang for at se, om man kan finde frem til den mystiske albanske forretningsmand, Luc, som hun påstår kan have bestilt lejemordet på hendes italienske kæreste bag hendes ryg.

LÆS OGSÅ: Kvindes vilde forklaring i retten: Lejemorder blev bestilt af mystisk tilbeder

E´s historie om Luc fandt retten dog utroværdig, fordi der ikke findes nogen spor af Luc i form af telefonnumre, adresser eller andet.

Anklagemyndigheden kræver mindst syv års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark efter afsoning. Man mener, at forsøget på manddrab er usædvanligt i sin udførelse og at E har gjort alt for at skjule det. Derfor er det mere alvorligt end et "almindeligt" drabsforsøg.

Forsvaren mener omvendt ikke, at der børn gives en strengere straf end ved normalt forsøg på manddrab og mener heller ikke, at hun bør udvises. Her henvises til hendes nære tilknytning til Danmark. Hun har boet her næsten 30 år, har været gift med en dansk mand,s om hun har to voksne børn med. Hun har haft fast job alle årene, har venner og netværk her - og ingen familie, andet end fætre og kusiner, tilbage i Italien.

Lokalavisen.dk og Villabyerne følger sagen, og vender tilbage med nyt, når den endelige straf ligger fast.

Publiceret 15 December 2017 12:45

SENESTE TV