Nytårstale:

Går ind i 2018 med vidt åbne øjne

Sognepræst i Jægersborg Kirke, Lea Skovsgaard, genkalder sig et 2017 med et væld af oplevelser og møder med mennesker

Af
Af Lea Skovsgaard

sognepræst i Jægersborg Kirke

Det er søndag formiddag. Jeg står som så mange gange før ved døbefonten i Jægersborg Kirke. Det Danske Pigekor har netop sunget smukt, og der er en forventningsfuld stemning i rummet.
Vi skal have dåb, men det er ikke et lille barn, der nysgerrigt ser op på mig fra sin Gudmors arm. De øjne, jeg møder rummer alderens visdom og indsigt.
Peter har i en moden alder besluttet sig for at blive døbt. Vi har haft gode samtaler, og jeg ved, da jeg møder hans blik den formiddag i kirken, at dåben bliver et stort øjeblik i hans liv. Han vil dele begivenheden med hele menigheden, fordi; “det at være kristen er at være en del af et fællesskab,” som han selv udtrykker det.

Sporene fra 2017

Hver eneste dag møder man som præst mange forskellige mennesker og får lov til at se ind i deres liv og i deres øjne og dele en lille smule af deres historie. Og hver gang bliver man ydmyg og glad over på den måde at blive lukket ind i et fællesskab og i et menneskes tanker og fortælling.
Når vi står på overgangen til et nyt år, reflekterer de fleste over, hvad der har sat sig spor, og hvad der har haft betydning i året, der er gået.
Når jeg ser tilbage på mit år 2017, dukker der rigtig mange mennesker op i mine tanker. Som en indre film kan jeg genkalde mig et væld af oplevelser, hvor fællesskabet har været i centrum. Mennesker, der har stået sammen ved glædelige eller svære overgange i livet. Børn, der med nærværende øjne har lyttet til bibelhistorier og løbeture med samtaler om livets store spørgsmål med kloge og vidende mennesker.
Alt sammen i et fællesskab, hvor ethvert menneske har betydning.
Hver eneste historie, vi deler med hinanden, og hver eneste lille eller store begivenhed, vi er sammen om, er med til at gøre os til de mennesker, vi er.
For også dét at være menneske er at være en del af et fællesskab.
Derfor vil jeg gå ind i det nye år 2018 med vidt åbne øjne. Jeg vil møde alle de blikke, som kommer forbi på min vej, og derigennem blive en del af fællesskaber, der udvikler, indimellem afvikler og hele tiden bygger videre på vores fælles historie.
Jeg vil se frem til at tale med spændende mennesker og stå ved døbefonten og ved alteret og dele store øjeblikke.

Publiceret 05 January 2018 18:00

SENESTE TV