Torsdag aften kan du møde Vangede-borger Line Holtegaard i TV-programmet ’Danmarks Bedste Portrætmaler’, der sendes på DR1. Privatfoto

Torsdag aften kan du møde Vangede-borger Line Holtegaard i TV-programmet ’Danmarks Bedste Portrætmaler’, der sendes på DR1. Privatfoto

Har Gentofte Danmarks bedste portrætmaler?

Line Holtegaard fra Vangede deltager i DR-programmet ’Danmarks Bedste Portrætmaler’

Af
Signe Haahr Pedersen

Normalt arbejder Line Holtegaard flere dage med et maleri, før hun kalder det færdigt.

Men i tv-programmet 'Danmarks Bedste Portrætmaler', der i øjeblikket vises om torsdagen på DR1, må der kun gå fire timer fra hun sætter den første blyantstreg, til hun lægger det sidste penselstrøg på lærredet.

“Det, syntes jeg, var nærmest angstprovokerende,” fortæller Line Holtegaard, der til daglig bor i Vangede og arbejder som art director for Coops medlemsblad Samvirke.

Ved siden af dyrker hun tegne- og malekunsten - blandt andet ved at lave illustrationer til modebranchen og kreere portrætter på bestilling.

Og det er det håndværk, der kommer på prøve i 'Danmarks Bedste Portrætmaler'.

Her får forskellige kunstnere til opgave at portrættere forskellige kendte personligheder, der til sidst tager det billede, de bedst kan lide med sig hjem.

Som deltager i seriens tredje program skulle Line Holtegaard studere sangeren Aura Diones ansigt.

“Det var jeg godt tilfreds med. Alle har jo en næse, og alle har øjne. Der er på den måde ikke så stor forskel på, hvem man tegner. Men jeg ville helst ikke have en med briller, fordi det tager mere tid at tegne briller,” siger hun og forklarer, at for hende bliver portrætmaleri ved med at være interessant, fordi:

“Den kontakt, du kan skabe ved at tegne et ansigt og især øjne, er fantastisk. Der er bare noget dragende ved et ansigt. Øjenkontakt tiltrækker andre mennesker.”

Line Holtegaard har altid tegnet. Det er noget, hun ikke kan lade være med.

“Det er bare et behov - ligesom at løbe en tur. Når jeg tegner og maler, giver det den samme effekt. Det er afstressende og et frirum, hvor jeg er mig selv.”

Hvordan det går Line i 'Danmarks Bedste Portrætmaler', kan du se torsdag den 15. marts kl. 20.45 på DR1.

Publiceret 15 March 2018 11:00