"Man skal ikke undervurdere det antal personer fra nær og fjern, som ville kunne finde på at kigge på den villa, Bjarke Ingels har tegnet," siger Jan Leth Christensen. Foto: Asger Ladefoged, Ritzau/Scanpix

Jan Leth Christensen:

Vil forhindre adgang for løse hunde og nysgerrige arkitekturelskere

Offentligheden har ikke adgang til min private høfde, understreger Jan Leth Christensen

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Jan Leth Christensen forklarer til Villabyerne, at hegnet ikke kunne placeres længere væk fra stranden grundet byggefeltet og muligheden for at kunne udføre byggeriet, hvilket som minimum kræver den plads.

“Man kan pt. passere på den del af min ejendom, som er strand og frem til min private høfde, som ikke er strand. Som det er nu har offentligheden adgang til stranden syd som nord for høfden, men kan blot ikke passere høfden. Mit synspunkt er, at offentligheden ikke har adgang til min private høfde. Hovedsageligt fordi, at den er min private ejendom og høfde - og ikke en strand,” siger Jan Leth Christensen.

LÆS OGSÅ: Beboer: Jeg har svært ved at forstå, at den her form for selvtægt kan ske"

Derfor mener Jan Leth Christenen, at offentligheden ikke har ret til at passere langs stranden, og det er årsagen til, at han har ansøgt om at lukke stranden af.

“Der var have før 1915, hvorfor udgangspunktet er, at offentligheden ikke har adgang. Den praksis, der er på naturbeskyttelsesloven, gør nok, at idet haven ikke har været tilstrækkelig afskærmet, så kan den ret ikke hævdes. Men at offentligheden færdes til og fra det nogengange værende strandsstykke for enden af Sigridsvej er skabt ved, at en privat borger har opsat en trappe. Ikke en kommunal trappe. Hvis trappen ikke var der, kunne man ikke komme op og ned til et evt. strandstykke for enden af Sigridsvej,” siger han.

Hvorfor accepterer du ikke Gentofte Kommunes påbud om at fjerne afskærmningen?

“Fordi påbuddet er ulovligt og uproportionalt jævnfør min klage,” siger han.

Jan Leth Christensen håber at få medhold af Miljø- og Fødevareklagenævnet i, at høfden er en høfde og ikke strand i naturbeskyttelseslovens forstand. 

Hvad han vil gøre, hvis han taber sagen, vil han vurdere til den tid:

“Men jeg håber, at Gentofte Kommune vil medvirke til en løsning, så trafikken ikke bliver så stor på stranden.”

Vil forhindre adgang...

“Man skal ikke undervurdere det antal personer fra nær og fjern, som ville kunne finde på at kigge på den villa, Bjarke Ingels har tegnet, og når først der har kørt turistbusser ned for enden af Sigridsvej og sat folk af, så kan det jo være, at også nysgerrige arkitekturinteresserede er interesseret i at skabe trafik på stranden,” siger han.

Han har foreslået Gentofte Kommune en løsning, hvor han kan acceptere færdsel på en del af høfden ved at opsætte to låger.

“Dermed kan jeg forhindre adgang for løse hunde og nysgerrige arkitekturelskere på min terrasse, men det har Gentofte Kommune sagt nej til med den forkerte begrundelse, at høfden er en badebro, og Gentofte Kommune vil ikke acceptere låger på badebroer,” siger han.

LÆS OGSÅ: Kommunen politianmelder Jan Leth Christensen for ulovligt plankeværk

Publiceret 08 May 2018 11:30

SENESTE TV