De nye ejere af Den Gule Cottage hedder Rikke Kold Black og Peter Steen Sørensen. Pressefoto

De nye ejere af Den Gule Cottage hedder Rikke Kold Black og Peter Steen Sørensen. Pressefoto

Erfarent kro-par overtager historisk spisested i Klampenborg

Fredag den 25. maj åbner restauranten Den Gule Cottage atter sine døre

Af
Signe Haahr Pedersen

Den er lille, og den er gul. Og det bliver den ved med at være. Noget af det, som de nye ejere godt kan lide ved restauranten Den Gule Cottage i Klampenborg, er netop stedets uforanderlighed.

“Bygningerne og området er totalt fredet, og er en del af den danske kulturarv. Det låser rammerne fast, og den udfordring, det er, at bygge noget op i så faste rammer, synes vi, er sjov og spændende. Og så giver det en særlig charme, når bygningerne har en historie med sig,” siger Peter Steen Sørensen, som gennem ti år har drevet Raadvad Kro i Kongens Lyngby sammen med sin hustru Rikke Kold Black.

Med Den Gule Cottage ser parret frem til at prøve kræfter med et mindre og mere intimt spisested.

“Det bliver et brasserie, og det er vigtigt for os, at det bliver et hyggeligt og imødekommende sted med fokus på god smag,” forklarer Peter Steen Sørensen.

Den Gule Cottage ligger på Strandvejen 506 i Klampenborg. Pressefoto

Den Gule Cottage ligger på Strandvejen 506 i Klampenborg. Pressefoto

Gamle rammer, ny kerne

Åbningsdatoen er sat til fredag den 25. maj. Gæster, der har besøgt restauranten før, vil opleve, at den ligner sig selv.

Dog med nogle få justeringer rundt omkring.

“Vi har købt nye møbler hjem og har malet huset op. Vi har ordnet køkkenet og malet restaurationslokalerne i nye farver. Og så har toiletterne fået en kærlig hånd. Men det er et fint og velfungerende hus, så det har mere handlet om at sætte vores eget præg.”

De tidligere ejere af både Den Gule og Den Røde Cottage, Lars Thomsen og Anita Klemensen, solgte begge steder tilbage i efteråret.

Den Gule Cottages nye ejere solgte Strandmøllekroen fra ved årsskiftet, men fortsætter med at stå i spidsen for Raadvad Kro, som de nu har drevet i 10 år.

Publiceret 17 May 2018 11:30

SENESTE TV