Bicycle in the road

Bicycle in the road

Kampagne råber racercyklister op

Kampagne skal få racercyklister til at tage hensyn

Nu og de kommende uger vil cyklister på Strandvejen blive mødt af budskabet 'God tur og god stil'. Kampagnen er en venlig reminder om at tage hensyn til medtrafikanterne, når racercyklen tages i brug.

Bag kampagnen står de fire nordsjællandske kommuner: Gentofte, Rudersdal, Fredensborg og Helsingør, samt Nordsjællands Politi. Alle fire kommuner oplever i sommerhalvåret en øget cykelaktivitet på blandt andet Strandvejen.

Og når der skal skabes plads på de smalle cykelstier og veje i Nordsjælland, kan der let opstå gnidninger blandt cyklisterne.

“Den smukke natur, vandet og de mange gode cykelruter tiltrækker mange cyklister. Og det er vi rigtig glade for. Samtidig er det nødvendigt, at vi går sammen på tværs af kommuneskel og sætter fokus på den gode adfærd, så alle kan få glæde af at hoppe på cyklen”, siger Christian Holm Donatzky, formand for By, Plan og Miljøudvalget i Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.

Motionscyklister giver tegn og råber til hinanden. Det kan for almindelige cyklister virke voldsomt. Men for motionscyklister skaber det indforståede sprog sikkerhed både for dem selv, og er deres måde at tage hensyn til andre trafikanter.

logy

Publiceret 01 June 2018 11:30