Der er afsat 0,5 milliarder kroner på Finansloven til bedre bemanding på ældreområdet i Danmark. 6,89 millioner af de penge havner i år i Gentofte Kommune. Modelfoto: Mostphotos

Der er afsat 0,5 milliarder kroner på Finansloven til bedre bemanding på ældreområdet i Danmark. 6,89 millioner af de penge havner i år i Gentofte Kommune. Modelfoto: Mostphotos

Pulje giver flere hænder og mere tid til Gentoftes ældre

Gentoftes hjemmepleje og plejehjem får en pose penge på 6,89 millioner kroner, der skal bruges på bedre bemanding

Af
Signe Haahr Pedersen

Fra deltid til fuld tid og nye kolleger. Medarbejderne på plejehjem, plejecentre og i hjemmeplejen i Gentofte Kommune kan se frem til mere tid og flere hænder i hverdagen.

Det sker, fordi kommunen i år modtager 6,89 millioner af de 0,5 milliarder kroner, som der er blevet afsat på finansloven til bedre bemanding på ældreområdet.

Gentofte Kommunalbestyrelse har blandt andet besluttet, at to millioner går til ekstra bemanding i de plejeboliger, der konverteres fra plejeboliger med hjemmehjælp til plejeboliger med fast personale.

Også plejeboliger med skærmede enheder for demensramte, ældre med psykiske sygdomme prioriteres. Det samme bliver hjemmeplejen til samme gruppe borgere.

Om de ekstra penge skal bruges på at ansætte nye eller opjustere deltidsansatte til fuldtidsansatte besluttes lokalt på arbejdspladsen.

Ifølge kommunen har flere medarbejdere ønsket at komme op i tid.

“Den øgede tid kan anvendes til bl.a. aktiviteter med borgerne, herunder tid til at planlægge aktiviteter med psykisk sårbare borgere eller borgere med demens. Og selve aktiviteten kan bestå i gåture, trappetræning eller andre gøremål,” lyder det i indstillingen fra forvaltningen.

Gentofte kommunalbestyrelse vedtog fordelingen af de 6,89 millioner kroner den 28. maj.

Publiceret 12 June 2018 08:00

SENESTE TV