Alexander Haagensen. Pressefoto

Alexander Haagensen. Pressefoto

Fiskehandler er ny butikschef på Kildegårdsvej

24-årige Alexander Haagensen, der er nyuddannet fiskehandler fra Fiskeriskolen og udlært i Hav i Torvehallerne, hvor han også var souschef, er startet som ny butikschef i Havs afdeling på Kildegårdsvej 1. juni.

Med en baggrund som soldat og en uddannelse som sergent, lå det ikke i kortene, at Alexander Haagensen skulle være fiskehandler. Men efter at være startet i Hav i Torvehallerne for over tre år siden, gik der ikke lang tid, før han fik øjnene op for, at en fremtid som fiskehandler var det rigtige for ham.

Det var fiskehandler og medejer af Hav, Tommy Raabo Fischer, der spurgte om han ville være elev.

Det krævede ikke megen overtalelse, og derefter er det gået slag i slag.

Uddannelsen som fiskehandler er forholdsvis ny. Den tager tre år og består af tre skoleperioder á 10 uger på Fiskeriskolen i Thyborøn, hvor man lærer alt fra tilberedningsmetoder som røgning og saltning, sammensætning af måltider, mærkning og sporing af fisk samt salg og kundeservice.

Størstedelen af tiden er man elev i en fiskehandel, hvor man lærer filetering, grundtilberedning, kvalitetsvurdering, regnskab og prismærkning.

”Jeg glæder mig til at sætte mit præg på butikken sammen med mine nye kolleger og give mig hundrede procent, så det bliver den bedste fiskebutik,” siger Alexander Haagensen i en pressemeddelelse.

Alexander Haagensen er født og opvokset i Hvalsø uden for Roskilde. Han bor til daglig i København.

logy

Publiceret 13 June 2018 15:00

SENESTE TV