Lars Rebien Sørensen (tv.), næstformand i Novo Nordisk Fonden, der 1. juli 2018 afløser Sten Scheibye (th.) som formand. Pressefoto

Lars Rebien Sørensen (tv.), næstformand i Novo Nordisk Fonden, der 1. juli 2018 afløser Sten Scheibye (th.) som formand. Pressefoto

Stor fond vil firedoble udbetalinger

Novo Nordisk Fonden vil øge sit udbetalingsniveau og favne bredere

Novo Nordisk Fonden, der har base i Hellerup, vil firedoble sine årlige udbetalinger over de næste fem år.

Indsatsen på områder, hvor fonden hidtil har været aktiv, vil fortsætte og blive styrket yderligere. Samtidig breder fonden sig mere ud og vil fremover også støtte forskning og udvikling, der fremmer et bæredygtigt samfund og støtte naturvidenskabelig og teknisk forskning, der skal være med til at skabe flere videnskabelige gennembrud.

Novo Nordisk Fonden vil gradvist øge sin årlige støtte til projekter, der gavner samfundet i de kommende fem år.

“Vores vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, i en pressemeddelelse.

Stigningen i Novo Nordisk Fondens udbetalinger sker efter, at fonden også i de seneste år har øget sin støtte til samfundet markant. For ti år siden udbetalte fonden 181 mio. kr. i støtte. I 2017 var udbetalingerne vokset til 1,3 mia. kr.

“Novo Nordisk Fonden har mulighed for at bidrage positivt til samfundsudviklingen i de kommende år. Det er også et stort ansvar. Vores vigtigste opgave er at støtte de bedste projekter med den højeste kvalitet. Derigennem ønsker vi at bidrage til skabelse af ny viden, nye ideer og nye løsninger til gavn for mennesker og samfundet,” siger Birgitte Nauntofte, CEO i Novo Nordisk Fonden.

logy

Publiceret 13 June 2018 08:00