Ung som gammel er velkomne tirsdag den 3. juli til høslæt. Arkivfoto

Ung som gammel er velkomne tirsdag den 3. juli til høslæt. Arkivfoto

Leen svinges for 12. gang ved Gentofte Sø

Ved Gentofte Sø er der atter høslæt. Kom og sving leen tirsdag den 3. juli

Af
Kathrine Albrechtsen

NATURPERLE I år er det 12. år i træk, at leerne svinges ved Gentofte Sø, når der afholdes høslæt på engen.

Det sker tirsdag den 3. juli fra kl. 16-20, hvor frivillige kræfter er med til at bevare et rigt dyre- og planteliv, når leen svinges. Metoden er nemlig til gavn for de sjældne blomster og dyr på engen, fortæller Thomas Vikstrøm, biolog og caretaker ved Gentofte Sø.

"Det er især de mange spændende dyr, der fortæller os, at leveforholdene på engen er blevet forbedret. I dag lever der både dværgmus, butsnudede frøer og flere forskellige flotte guldsmede. Også fuglene er særligt glade for høslæt," siger han.

Alle kan være med

Frivillige mødes på grusstien langs engen på søens vestside, hvor der vil være instruktion i leslåning, som alle kan lære - uanset alder og erfaring.

To frivillige med le og hørive. Arkivfoto

To frivillige med le og hørive. Arkivfoto

"Leslåning er en ældgammel teknik, som er både sjov og god motion. Selv børn kan lære at slå med le, " siger Thomas Vikstrøm.

Det er Danmarks Naturfredningsforening Gentofte i samarbejde med Danks Ornitologisk forening, Grøn Guide og Gentofte Kommuine, som inviterer. Og der er brug for mange hænder.

Leslåningen slutter kl. 18 med mad og drikke under åben himmel. For at sikre alle munde bliver mættet, er tilmelding nødvendig på thomas.vikstroem@dof.dk eller mobil 2970 0224.

Publiceret 26 June 2018 19:00