Josiane har været meget glad for at bo i Charlottenlund, hvorfra hun har taget mange afstikkere til København og resten af Sjælland. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Josiane har været meget glad for at bo i Charlottenlund, hvorfra hun har taget mange afstikkere til København og resten af Sjælland. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Franske Josiane fik lyst til at køre til Danmark på cykel - og så gjorde hun det

Godt en måned tog det 61-årige Josiane Menessier at køre fra Ardennerne til Charlottenlund, hvor hun boede i over to uger

Af
Jesper Bjørn Larsen

Da Josiane Menessier fortalte sin cykelhandler, at hun ville bruge den cykel, han var ved at sælge til hende, på at køre en tur til Danmark, rystede han på hovedet. "Det er umuligt", sagde han.

"Du er skør," sagde hendes 93-årige far, da hun kiggede forbi ham for at sige farvel. To dage efter sad hun i sadlen, med en rygsæk og to cykeltasker som eneste bagage. Det var den 13. maj.

Egentlig ville hun have lagt en plan hjemmefra, så hun gik på internettet, men det så alt for kompliceret ud, så i stedet begyndte hun bare at køre.

"Jeg er helt almindelig, ikke særlig sportslig. Jeg gjorde det kun, fordi jeg ville bevise, at man sagtens kan rejse med cykel i hele Europa," smiler hun, da Villabyerne møder hende en varm sommermorgen på Emmery's på Jægersborg Allé.

Det tog Josiane en måned at tilbagelægge de 1.900 km fra farens hjem i Carignan til Charlottenlund, hvor hun - lige som alle de andre steder på ruten - har lejet sig ind i en lejlighed via Airbnb. Hun ankom den 14. juni, dagen før sin fødselsdag, efter i gennemsnit at have kørt 50 km hver dag.

Hun kendte ikke nogen i Danmark, men på sin fødselsdag mødte hun Lisbeth fra Østerbro, som udbrød 'Vive la France', da hun så Josianes cykel. De to blev straks venner, lige som det er sket alle de andre steder, Josiane har boet på vejen op gennem Europa.

"Jeg har mødt så mange dejlige mennesker, der gerne vil se mig igen," smiler den charmerende franske kvinde, der vil skrive en bog om sin rejse.

Når det overhovedet kunne lade sig gøre for Josiane Menessier at rejse på den måde, så hænger det sammen med, at hun kun arbejder ni måneder om året.

Det ligger fast, at Josiane skal være hjemme den 25. august, for der fylder hendes far 94 år. Hun ringer jævnligt hjem til ham, og så tegner han ind på kortet, hvor hun er.

Publiceret 06 July 2018 17:00

SENESTE TV