Towers var ubesejrede, indtil de mødte deres østrigske modstandere den 30. juni, som var et for stærkt hold. Foto: Michael Quist

Towers var ubesejrede, indtil de mødte deres østrigske modstandere den 30. juni, som var et for stærkt hold. Foto: Michael Quist

Towers mødte overmagten fra Østrig

Towers tabte deres første kamp i sæsonen, da de mødte østrigske Swarco Raiders Tirol i Super Final 1

Efter at have slået norske, engelske og svenske hold af banen, stod Copenhagen Towers både som vindere af Northern European Football League og som kvalificeret til Super Final 1, hvor de skulle møde østrigske Swarco Raiders Tirol. I en kamp der skulle afgøre, hvilket hold der er bedst i Europa.

Slaget var sat til den 30. juni på hjemmebane på Gentofte Sportspark. Og Towers endte med en meget vellykket aften udenfor kridtstregen, men knap så vellykket indenfor.

Med 1.401 personer blev der sat ny publikumsrekord, mens det blev deres østrigske modstandere Swarco Raiders Tirol, der løb med sejren med cifrene 45-20.

Svær modstander

I kampen viste Raiders styrke i alle kampens facetter. De spillede overbevisende på angrebet, hvor kombinationen af quarterback Sean Shelton, som havde overblik til at benytte sig af alle sine receivere, og running back Sandro Platzgummer viste sig at være for svær for Towers’ forsvar at stoppe.

Ikke desto mindre spillede Towers’ forsvar en god kamp og formåede at skaffe bolden tilbage til Towers’ angreb. Men Towers angreb kæmpede hårdt med midten af Raiders forsvar, som gjorde det svært for Dayton Winn, Anton Witmeur og Junior Konate at finde plads til at løbe med bolden.

Til gengæld havde quarterback Randy Schroeder – og Kasper Skyum, som blev skiftet ind i 3. quarter – succes med at kaste mod sidelinierne, hvor specielt Philip Thue Nielsen og Aske Troen var solide. Når det lykkedes Towers at flytte bolden med en vis regelmæssighed, så var det i luften at det skete.

Elevatortur for Towers

På trods af at kampen endte med et nederlag, så kan Towers tage meget med fra kampen og det forløb, som har ført klubben dertil.

For blot ét år siden var Towers næsten urørlige i den danske Nationalliga, men var alligevel ikke at finde på den europæiske Top-25. Forud for kampen mod det østrigske hold havde klubben taget en elevatortur til 7. pladsen i Europa.

Ligeledes tegner det lovende for fremtiden, at klubben den 30. juni kunne sætte publikumsrekord, mens den forholdsvis nyoprettede Towers Fanclub på blot en enkelt sæson er vokset til over 300 fans.

Det giver klubben et godt fundament at arbejde videre på i resten af denne sæson, hvor klubben nu har fuldt fokus på at genvinde det danske mesterskab. Men nu venter i første omgang en sommerpause.

Towers skal i kamp på hjemmebane igen, når klubben møder Søllerød Gold Diggers på Gentofte Sportspark fredag den 24. august kl. 19 til den traditionsrige årlige Friday Night Football-kamp.

ka

Publiceret 09 July 2018 15:00

SENESTE TV