Ole Bjørn Rasmussen stopper efter 34 år som pedel på Munkegårdsskolen. Foto: Marie Varming

Ole Bjørn Rasmussen stopper efter 34 år som pedel på Munkegårdsskolen. Foto: Marie Varming

Mælke-Ole siger tak for 34 år

En institution i Vangede har haft sidste arbejdsdag

Af
Marie Varming

Det er ikke kun børnene på Munkegårdsskolen, der kender Mælke-Ole. Det gør rigtig mange voksne tidligere elever på skolen, for Ole Bjørn Rasmussen har været pedel på Munkegårdsskolen i imponerende 34 år og er derfor et kendt ansigt både på skolen og blandt tidligere elever i området omkring skolen.

Det var derfor rigtig mange high-fives, han indkasserede, da han sagde farvel til 600 børn inden sommerferien, for selv om Mælke-Ole er ansat formelt frem til oktober, så har han haft sidste arbejdsdag.

Også skoleleder Peter Kilmose vil savne den vellidte pedel.

"Jeg har jo kun kendt ham i de halvandet år, jeg selv har været skoleleder, men jeg ved, at det er ham, der får skolen til at fungere. Når noget er blevet væk, er det Mælke-Ole, der finder det. Som skoleleder erfarede jeg hurtigt, at netop når jeg gik og tænkte, at der burde blive ryddet op her, eller at der burde blive fejet der, så gjorde Ole det, uden at jeg havde nået at bede ham om det. Han har styr på butikken og altid med et smil," siger Peter Kilmose.

"Rettidig omhu er et godt udtryk at bruge om ham. Jeg frygter lidt, at han stopper, for han får alt til at hænge sammen," tilføjer Peter Kilmose.

Mælke-Ole har sit navn, fordi det i mange år er ham, der har delt en kvart sød og en halv let ud til eleverne i spisefrikvarteret. Men den tjans skal hans efterfølger ikke overtage. Mælkeordningen på Munkegårdsskolen forsvinder nemlig med Mælke-Ole.

Ordningen med skolemælk er et levn fra tidligere tider, hvor børn ikke nødvendigvis fik mælk hjemme, og når Ole går på pension, er der ingen til at dele mælken ud. Derfor er det slut.

Mælke-Ole stopper nu, hvor han er knap 70 år, fordi han hellere vil passe den 4.000 kvadratmeter store have, som hans svigersøn har købt og bygget hus på. Hvem der overtager hans stilling, ved han endnu ikke, men stillingen er slået op.

Publiceret 18 July 2018 07:16