Hellerup Station er et trafikalt knudepunkt både for busser og tog i Gentofte Kommune. Derfor var det afgørende for en borgergruppe i Vangede, at den nye linje 23, som kommer næste sommer, svingede ind om Hellerup Station. Arkivfoto

Hellerup Station er et trafikalt knudepunkt både for busser og tog i Gentofte Kommune. Derfor var det afgørende for en borgergruppe i Vangede, at den nye linje 23, som kommer næste sommer, svingede ind om Hellerup Station. Arkivfoto

Nye busruter: "Det løser problemet for mange borgere"

Der kom flere input fra borgere under høringsperioden af det nye busnet i Gentofte Kommune. Nogle blev hørt - andre ikke

Af
Kathrine Albrechtsen

inddragelse I arbejdet med den nye busplan, som kommer på hjul til sommer 2019, har Gentofte Kommune afholdt borgermøder og modtaget indsigelser fra borgere.

Jan Kildebogaard, som er tovholder for Vangedes Venner Trafikgruppe, er blandt de borgere, som både deltog i møder og indsendte konkrete forslag til den nye busplan.

Gruppen har arbejdet på at få en bedre busforbindelse fra Vangede med buslinje 192 og nordpå ad Strandvejen. Men da gruppen så første forslag til det nye busnet på borgermødet, var det ikke løst. Her kørte 192 i aften og weekend kun til Hellerup Station og den nye linje 23 kørte ikke omkring Hellerup Station.

"Mange af dem, der især benytter sig af bussen, er bundet til rollator og stok, og for dem er der langt fra Hellerup Station til Strandvejen. Hvis linje 23 kørte rundt om stationen, ville det sikre dem muligheden for at komme ned på Strandvejen til Hovedbiblioteket og Strandlund, hvor de går til mange aktiviteter," siger han.

Og de ord blev hørt i Gentofte Kommune, hvor linje 23 i den nye busplan svinger ind om Hellerup Station. Det glæder Jan Kildebogaard.

"Det er fantastisk, da det løser problemet for mange borgere, der kommer til Hellerup Station med linje 192, og som nu kan komme videre om aftenen og i weekenden. Udover at jeg synes, at det er en god løsning, er det dejligt, at vi bliver hørt," siger han.

Men ikke alle punkter blev opfyldt.

"Med linje 23 bliver det nemmere at komme på tværs i dagtimerne, men ikke i aftentimerne, hvor linje 192 kun går én gang i timen. Det er ydertimerne, som er problemet, da busserne ofte kun går én gang i timen. Og hvis man skal koordinere én busafgang med en anden afgang, så kan det nemt blive en times ventetid, hvis bussen lige er kørt. Men det koster penge og er en prioritering hos kommunen," siger Jan Kildebogaard og fortsætter:

"Jeg ved godt, at der kører mange busser tomme om aftenen, men det bl.a. er fordi, at når den kører så sjældent, finder folk jo andre løsninger".

Min største irritation

Eva Højer er blandt de borgere, som har sendt mail til kommunen med forslag til den nye busplan. Og hun er ikke tilfreds.

"Jeg kan kort opridse min største irritation. Jeg bor i Klampenborg. Min datter i Dyssegård. Efter to togskift står jeg endelig på Dyssegård Station, og her ender alt så også. De fleste stationer er dog forsynet med buslinjer, kun undtaget Ordrup og altså Dyssegård. Der er langt til Vangede og langt til Hellerup fra stationen. Jeg har længe efterlyst en buslinje fra bagsiden af Hellerup Station og til Vangedevej og måske endda Søborg Hovedgade, hvor der er rigtig mange indkøbsmuligheder," siger hun.

Eva Højer undrer sig over, at kommunen ikke benytter sig af små minibusser.

"Jeg kommer jævnligt på Birkerød Station og ser flere buslinjer med små minibusser, som betjener lokalområdet. Altså kunne der ikke køre sådan en lille en fra Hellerup Station ad Hans Jensensvej og Dyssegårdsvej blot to gange i timen? Der bor faktisk mange mennesker på ruten," siger hun.

Publiceret 26 July 2018 11:04