Der er post på vej til faddere i Gentofte Kommune. Her ses et barn fra SOS Børneby i Togo. Foto: Peter Kaeser

Der er post på vej til faddere i Gentofte Kommune. Her ses et barn fra SOS Børneby i Togo. Foto: Peter Kaeser

Flere Gentofte-borgere støtter udsatte børn

Postbuddet får travlt i sommerheden, for 1.073 postkasser i Gentofte Kommune skal modtage et gammeldags brev i postkassen

Faddere I Gentofte Kommune kan 1.073 borgere godt holde lidt ekstra øje med postkassen hen over sommeren, skriver SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse.

For de er blandt de næsten 40.000 danskere, som vil modtage et brev med nyt om det udsatte barn eller den børneby, som de støtter via SOS Børnebyerne.Og ifølge SOS Børnebyerne, er der sket en stigning i Gentofte Kommune.

For fem år siden støttede 873 borgere et fadderbarn eller en børneby via SOS Børnebyerne, mens der i år er hele 1.073 faddere i kommunen. Det er en stigning på 23 procent. Og det glæder direktør i SOS Børnebyerne, Mads Klæstrup Kristensen.

"Det er dejligt at se, at danskerne prioriterer at støtte forældreløse og udsatte børn via SOS Børnebyerne. Mange danskere vælger at støtte organisationer som SOS Børnebyerne, hvor man hjælper ét enkelt barn eller en gruppe af børn for eksempel i en børneby. Når man kan følge barnet eller børnene, så er det nemlig tydeligt at se, at man rent faktisk er med til at ændre et barns liv til det bedre. Det er sommerbrevet et konkret bevis på," siger han.

På landsplan er antallet af faddere også steget. I 2013 havde SOS Børnebyerne 34.184 faddere, mens der i år er 40.000 danskere. ka

Publiceret 27 July 2018 07:11